Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Pomoč v Črnomelj tudi iz naše občine

Močno neurje z veliko točo, ki je zajelo Črnomelj in okoliške kraje v petek, 8. 6. 2018, je pustilo veliko škodo na objektih, prevoznih sredstvih in v naravi. Zaradi obsežnosti nesreče so domače enote za zaščito in reševanje potrebovale pomoč iz celotne Slovenije.

Klicu na pomoč smo se odzvali tudi gasilci iz Gasilske zveze Kidričevo. Prebivalcem Bele krajine smo pomagali v torek in sredo po neurju, na dolgo pot na jugovzhod države pa so se odpravili gasilci iz PGD Lovrenc na Dravskem polju in PGD Talum Kidričevo.

Gasilci smo zgodaj zjutraj formirali ekipe in kolono, ki je krenila preko Ljubljane do Novega mesta in naprej do Črnomlja. V dopoldanskih urah smo prispeli na kraj, kjer so nam na zbirnem mestu dodelili naloge. Neurje je poškodovalo veliko območje v več naseljih, zato je prav prišel vsak gasilec ali prostovoljec, ki je pomagal odpravljati posledice katastrofe. Naše delo je bilo predvsem prekrivanje streh s folijo in zamenjevanje strešne opeke. Ponovno se je izkazala složnost in pripravljenost prostovoljnih gasilcev v Sloveniji. Vse pohvale gredo tudi domačim gasilcem iz Črnomlja, ki so skozi vse dni garali in strokovno vodili in organizirali delovanje služb zaščite in reševanja.

Gasilci iz Lovrenca in Kidričevega pa smo se vrnili domov brez poškodb na moštvu ali opremi, nekoliko utrujeni, a z velikim osebnim zadovoljstvom.

Oglejte si tudi