Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Podpisana pogodba za nakup novega gasilskega vozila GZ Kidričevo

Gasilska zveza Kidričevo, v katero je vključenih osem gasilskih društev, je preteklo leto začela s postopki nabave novega vozila z reševalno platformo. Vozilo bo pripomoglo k reševanju in gašenju z višin, predvsem pa bo uporabno pri odpravljanju posledic neurij in drugih naravnih nesreč, ki jih je po statistiki v zadnjih letih vedno več. 

 

Po postopku javnega naročanja je v petek, 8. 5. 2020, v Kidričevem sledil podpis pogodbe za dobavo vozila med naročnikom in izvajalcem. Na razpis javnega naročanja se je prijavilo eno podjetje, to je WEBO Maribor, d. o. o., ki se je po pogodbi zavezalo, da bo vozilo dobavilo do novembra 2021. Skupna vrednost vozila bo znašala dobrih 365.000,00 €.

 

Vozilo bo imelo na podvozju nameščeno zgibno hidravlično ploščad, ki bo lahko delovala na maksimalni delovni višini 28 metrov. Nosilnost košare bo do 300 kilogramov, s 14-metrskim stranskim dosegom. Vozilo z oznako ZD-28 bo tako pripomoglo k varnosti občanov in njihovega premoženja, prav gotovo pa se bosta izboljšali tudi varnost in učinkovitost posredovanj gasilcev na višini. Gasilsko vozilo bo predano v uporabo vsem gasilskim društvom v Občini Kidričevo.

 

Uroš Leskovar,
tajnik GZ Kidričevo

Oglejte si tudi