Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
3°C
Oceni objavo

PGD Apače na Dravskem polju tekmovalno in delavno v prvi polovici 2018

Gasilci PGD Apače na Dravskem polju smo si v letošnjem letu zadali kar veliko ciljev in enega za drugim pridno osvajamo.
V mesecu februarju smo organizirali stand up komedijo s Tadejem Tošem, ki je poskrbel za odlično vzdušje na dogodku in nemalo smeha.
Eden izmed ciljev je tudi delo z mladino in pridobitev novih članov. Z mladino se ukvarjamo skozi celo leto in se trudimo, da na naše najmlajše člane prenašamo znanja iz gasilstva kakor tudi gasilske vrednote. Pri vsem delu pa se vedno najde tudi kaj časa za kakšne norčije in zabavo.
Vložen trud v vaje se je poplačal v nedeljo, 17. 6. 2018, saj smo se udeležili tekmovanja iz orientacije in dosegli odlične rezultate.

Organizacijo tekmovanja je letos prevzela Gasilska zveza Slovenska Bistrica in ga izvedla na Keblju, kjer so nas gostili gasilci PGD Kebelj.

Tekmovalni dan se je za tekmovalce in mentorje začel zgodaj zjutraj, končal pa v popoldanskih urah.

Kljub naporni tekmovalni trasi nam je uspelo domov pripeljati kar štiri prva mesta.

Rezultati petih tekmovalnih ekip PGD Apače na Dravskem polju:

  • Pionirke – 1. mesto
  • Pionirji – 1. mesto
  • Mladinke – 1. mesto
  • Mladinci 1 – 1. mesto
  • Mladinci 2 – 3. mesto

Čestitamo tekmovalcem in mentorjem za odličen rezultat.

Letošnje leto je za nas še posebej veselo in hkrati tudi delovno, saj smo v fazi nabave novega gasilskega vozila za prevoz moštva GVM-1, ki je za naše društvo bistvenega pomena, saj nam bo olajšalo delo na operativnem področju, hkrati pa nam bo to vozilo omogočalo varno vožnjo naših najmlajših članov.
Vozilo bomo slavnostno predali svojemu namenu na 21. dnevu gasilca Gasilske zveze Kidričevo 22. 7. 2018 ob 16. uri v športnem parku Apače. Po uradnem delu nas bodo zabavali Dejan Vunjak in Brendijeve barabe.
Za pijačo in jedačo bo poskrbljeno. VABLJENI, da se skupaj poveselimo.
NA POMOČ!

Gasilci PGD Apače na Dravskem polju

Oglejte si tudi