Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
24°C
8°C
Oceni objavo

4. pokal Kidričevo

V soboto, 11. 7. 2020, se je že četrtič zapored odvila tekma za pokal Kidričevo. Štiri leta nazaj, ko je SD Kidričevo prvič organiziralo to tekmo, še ni bilo tako hude konkurence. Zadnja leta pa sem prihajajo asi z vseh koncev. Tako se odvije pravi športni boj za najvišja mesta.
SD Kidričevo je velik klub, ki dosega izjeme rezultate v športnem strelstvu v mnogih strelskih disciplinah. Ne glede na poletni datum se je zbralo kar 53 tekmovalcev in tekmovalo 15 ekip.

 

Nesporni zmagovalec v pištoli posamezno je bil Bojan Jelen iz SD Proarmis I. S 195 krogi je dosegel najboljši rezultat na tekmi. Drugo mesto je s 194 krogi osvojil Darko Kovač, SD Policist I. Tretje mesto je s 192 krogi dosegel Boris Cehner iz SD Proarmis III. Tako je v pištoli posamezno z dvojno medaljo slavil Proarmis in s tem napovedal hud boj za pokal. 

 

V pištoli ekipno so slavili člani SD Proarmis z odlično razpoloženim Jelenom, ki je v prvi seriji dosegel kar 99 krogov, kar pa ni bilo njegovo edino presenečenje na ta dan. Skupaj so dosegli 571 krogov. Polna sestava zmagovite ekipe SD Proarmis I je bila: Jelen, Beganović, Fras. Drugo mesto je s 568 krogi osvojila ekipa SD Policist I, ki so jo sestavljali Kovač, Kajzer in Janota. Tretje mesto so s 552 krogi odnesli člani SD Kidričevo I, v sestavi: Mohorko, Habjanič, Bukšek.

 

V revolver posamezno je Bojan Jelen iz SD Proarmis I še enkrat več dokazal, da ima zelo mirno roko in sokolje oko. Dosegel je 197 krogov. V prvi seriji je dosegel kar 100 krogov od 100 možnih. Tako je zmagal z veliko prednostjo in zagotovil, da je pokal ponovno romal v roke SD Proarmis. Srebro je s 191 krogi osvojil Jasmin Beganović, SD Proarmis I. Tako več ni bilo dvoma o tem, kdo bo tudi letos osvojil glavni pokal, pokal Kidričevo. Tretje mesto je s 190 krogi osvojil Iztok Kajzer iz SD Policist I.

 

V revolver ekipno ni bilo sprememb. Zmagalo je SD Proarmis I s 567 krogi. Ekipo so sestavljali Jelen, Beganović in Fras. Na drugem mestu so bili odlični člani SD Proarmis II s 556 krogi: Svetelšek, Šnut, Bilič. Tretjega mesta pa so se s 555 krogi veselili člani SD Policist I: Kovač, Kajzer, Janota.

 

Tako je tudi letos SD Proarmis odneslo velik pokal. Ker pa so ga fantje iz Proarmisa osvojili že tretjič zapored, so ga tokrat prejeli v trajno last. Čestitke tudi z naše strani! Tri leta zapored kraljujejo na tem tekmovanju in pokal so tudi tokrat ponosno dvignili visoko v zrak.

 

Kdo ve, morda se naslednje leto najde dovolj močna ekipa, ki bo našla v tem izziv: premagati tako odlično ekipo. Tarča je vsako leto na enaki razdalji in enake oblike, samo prijaviti se je potrebno. Potem pa, kdor lahko, naj odstreli 100 krogov. Sliši se sicer zelo enostavno, a najti se morajo takšni junaki, možnost imajo vsako leto znova. Se vidimo zopet naslednje leto.

 

Končne rezultate za 4. pokal Kidričevo najdete na naslednjih povezavah:

Rezultati-Pištola posamezno

Rezultati-Pištola ekipno

Rezultati-Revolver posamezno

Rezultati-Revolver ekipno

 

Peter Fijauž

Oglejte si tudi