Logo MojaObčina.si

Kidričevo

DANES
23°C
16°C
JUTRI
16°C
9°C
3959

4. POKAL KIDRIČEVO

V soboto 11.7.2020 se je že četrtič zapored odvila tekma za Pokal Kidričevo. Štiri leta nazaj, ko je SD Kidričevo prvič organiziral to tekmo, še ni bilo tako hude konkurence. Zadnja leta pa sem prihajajo asi iz vseh koncev. Tako se odvije pravi športni boj za najvišja mesta. SD Kidričevo je velik klub, ki dosega izjeme rezultate v športnem strelstvu v mnogih strelskih disciplinah. Ne glede na dopustni poletni datum, se je zbralo kar 53 tekmovalcev in tekmovalo 15 ekip.

Nesporni zmagovalec v pištoli posamezno je bil Bojan Jelen, SD Proarmis I. S 195 krogi je dosegel najboljši rezultat na tekmi.Drugo mesto je s 194 krogi osvojil Darko Kovač, SD Policist I.Tretje mesto je dosegel Boris Cehner, SD Proarmis III, s 192 krogi.Tako je v pištoli posamezno Proarmis slavil dvojno medaljo in s tem napovedal hud boj za pokal.V pištoli ekipno so slavili SD Proarmis z odlično razpoloženim Jelenom, ki je v prvi seriji dosegel kar 99 krogov.  To pa ni bilo njegovo edino presenečenje ta dan. Dosegli so 571 krogov. Polna sestava zmagovite ekipe SD Proarmis I: Jelen, Beganović, Fras.

Drugo mesto s 568 krogi je osvojila ekipa SD Policist I: Kovač, Kajzer, Janota.

Tretje mesto s 552 krogi so odnesli SD Kidričevo I v sestavi: Mohorko, Habjanič, Bukšek.

 

V revolver posamezno je Bojan Jelen, SD Proarmis I še enkrat več dokazal, da ima zelo mirno roko in sokolje oko. Dosegel je 197 krogov. V prvi seriji je dosegel kar 100 krogov od 100 možnih. Tako je zmagal z veliko prednostjo in zagotovil, da je pokal ponovno romal v roke SD Proarmis.

Srebro je osvojil Jasmin Beganović, SD Proarmis I s 191 krogi. Tako več ni bilo dvoma kdo bo tudi letos osvojil glavni pokal, Pokal Kidričevo.

Tretje mesto je osvojil Iztok Kajzer, SD Policist I, s 190 krogi.

 

V revolver ekipno ni bilo sprememb. Zmagal je SD Proarmis I s 567 krogi: Jelen, Beganović, Fras.

Na drugem mestu odlični SD Proarmis II s 556 krogi: Svetelšek, Šnut, Bilič.

Na tretjem mestu s 555 krogi SD Policist I: Kovač, Kajzer, Janota.

Tako je tudi letos SD Proarmis odnesel velik pokal. Ker pa so ga fantje iz Proarmisa osvojili že tretjič zapored, so ga prejeli v trajno last. Čestitke, tudi z naše strani! Tri leta zapored kraljujejo na tem tekmovanju in pokal so tudi tokrat dvignili visoko v zrak.

 

Kdo ve, morda se naslednje leto najde dovolj močna ekipa, ki bo našla v tem izziv: premagati tako odlično ekipo. Tarča je vsako leto na enaki razdalji in enake oblike, samo prijaviti se je potrebno. Potem pa, kdor lahko naj odstreli 100 krogov.  Sliši se sicer zelo enostavno, a najti se morajo junaki, možnost je vsako leto znova. Se vidimo znova naslednje leto.

 

Tukaj najdete vse končne rezultate za Pokal Kidričevo (klik):

 

Napisal: Peter Fijauž

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi