Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
15°C
JUTRI
23°C
14°C
Oceni objavo

Srečanje ob materinskem dnevu v Vrtcu Cirkovce

V petek, 24. marca 2023, smo ob 16.30 starše in otroke povabili na druženje ob materinskem dnevu. Naš prvoten namen je bil, da v sklopu projekta Mali sonček izvedemo gibalne igre po postajah na igrišču OŠ ter na igrišču našega vrtca, vendar nam vreme tega ni dopuščalo, zato smo vzgojiteljice pripravile gibalne igre v igralnicah, v večnamenskem prostoru vrtca ter v šolski jedilnici.

Najprej smo zbrane lepo pozdravile, jim razložile, kako bo naše srečanje potekalo, ter otrokom razdelile kartončke, na katere smo jim ob vsaki opravljeni gibalni nalogi na določeni postaji odtisnile štampiljko. Vsaka postaja je vsebovala različne pripomočke in gibalne motive. Otroci so skupaj z domačimi sodelovali pri poligonu z obroči, pri prenašanju balonov z ene na drugo stran, pri ciljanju z žogami v pločevinke, pri hoji s smučmi po označeni poti ter pri vodenju žoge preko ovir v gol.

Ker smo zdrav vrtec, so se otroci in starši po uspešno opravljenih nalogah osvežili s čajem ter pojedli sadje, nato pa smo še malo pokramljali. Tako se je naše srečanje v dobrem vzdušju tudi zaključilo.

 

Vzgojiteljica Simona Egartner

Oglejte si tudi