Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-1°C
SOB.
13°C
4°C
Oceni objavo

Pust v vrtcu malo drugače

Kljub epidemiji smo v Vrtcu Kidričevo veselo praznovali pustni čas, seveda ob upoštevanju vseh priporočil in ukrepov za preprečevanje okužbe s koronavirusom.
Otroci so ostali doma, v vrtec pa so prišle pustne šeme: muce, žabice, levi, kuharji, princeske … Kaj pa vzgojiteljice? Tudi njih ni bilo, saj so bile namesto njih v igralnicah žabice, klovni, čebelice in muce, ki so skupaj s pisano druščino malih maškar poskrbele, da se je v posameznih oddelkih širilo igrivo ter razigrano pustno vzdušje. Obiskali so nas tudi domači kurenti društva Vetrovniki, ki so se nam zaradi ukrepov tokrat predstavili kar na igrišču vrtca, kjer so glasno zazvonili, otroci pa so si jih z zanimanjem ogledali skozi okna igralnic. Tako so se skupaj z nami poveselili in nas popeljali v nadaljevanje pustnega rajanja.

Priprave na ta dogodek pa so z različno obarvanimi načrtovanimi aktivnostmi potekale že veliko prej. Preoblačili in šemili smo se pred ogledalom, si ogledovali reklamno gradivo, spoznavali slovenske maske in maske s celega sveta ter jih sami izdelovali, prisluhnili smo različnim ritmom glasbe, se ob njej izražali na lasten način, krasili smo igralnice, garderobe ... Skratka, otroci so imeli možnosti izražanja skozi različna področja in izrazna sredstva, ob tem pa so neizmerno uživali.

Vzgojiteljica Maja Knaus

Oglejte si tudi