Logo MojaObčina.si
DANES
31°C
20°C
JUTRI
32°C
18°C
Oceni objavo

Izlet na reko

V lanskem šolskem letu so OŠ Kidričevo obiskali učenci z Reke. Letos pa smo se odločili, da jih obiščemo mi. Tako se je v četrtek, 6. junija 2024, nekaj učencev iz 6. in 7. razreda odpravilo na pot. Ob 7. uri smo se zbrali pred šolo, naložili kovčke in se z avtobusom odpeljali proti Reki.

Vožnja je bila zabavna. Poslušali smo glasbo, se pogovarjali, nekateri so tudi spali. Med potjo smo se tudi ustavili. Pojedli smo malico in se odpočili. Kmalu smo se odpravili nazaj na pot. Naposled smo le prispeli na Reko. Najprej smo si ogledali osnovno šolo Pećine in spoznali prijatelje. V šoli smo pojedli kosilo in se odpravili v hostel, kjer smo stanovali. Ogledali smo si svoje sobe ter razložili stvari. Odpočili smo se ter tudi nekaj prigriznili. Popoldan smo se odpravili v likovno učilnico, kjer smo izdelali denarnico iz tetrapaka.  Zatem je sledilo druženje s prijatelji ob morju. Imeli smo delavnice, pekli sardine in peli karaoke. Proti večeru smo se odpravili nazaj v hostel. Nekaj časa smo še posedali pred hostlom, poslušali glasbo in klepetali. Ko je bilo že pozno, smo se odpravili spat.

Naslednje jutro smo pojedli zajtrk, spakirali kovčke in pospravili sobe. Sledila je pot do muzeja. Tam smo si ogledali preparirane morske pse, spoznali veliko žuželk ter si ogledali okostje jamskega medveda. Nato smo se podali do središča mesta in se sprehodili. Sledil je odhod do morja, kjer so nas pričakali prijatelji z Reke. Skupaj smo se kopali v morju. Kljub mrzli vodi je bilo zelo zabavno. Po kopanju smo pojedli kosilo, se poslovili od prijateljev in se odpravili na avtobus. Na poti domov smo se še ustavili v nakupovalnem centru. Po nakupovanju smo se odpeljali proti domu. Pot je zelo hitro minila. Prispeli smo pred šolo, kjer so nas na parkirišču že čakali starši. Polni dobrih vtisov smo se veselo odpravili domov.

Izlet mi bo ostal v lepem spominu. Upam, da še kdaj obiščemo prijatelje na Reki.

Lara Kojc, 6. a

Oglejte si tudi