Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Župečani končno dobili prostor za druženje

Med prebivalci Župečje vasi so se v zadnjih letih pojavljala številna vprašanja in težave, saj smo kljub majhnosti potrebovali prostor za druženje. Problem je nastal  predvsem pred volitvami, ob postavitvi majskega drevesa ter ob organizaciji tradicionalnega Žegnanja konjev. Občina Kidričevo nam je obljubila finančna sredstva in dovoljenja, celotno postavitev in delo pa smo Župečani izvedli sami.


Z delom smo začeli konec februarja, ko smo pripravili temelje za našo brunarico in vse potrebno, da smo 2. marca že lahko postavili lesen skelet brunarice ter pokrili streho. Nadaljevali smo z namestitvijo zunanjega opaža (brune) in montažo stavbnega pohištva. Zadnji teden marca pa smo že napeljali elektriko in vodovod, končali z izravnavo sten in stropa, uredili okolico in položili tlakovce ter pričeli s polaganjem keramike. V začetku aprila smo brunarico prebarvali in uredili notranje prostore, tako da smo konec aprila, ko je v Župečji vasi potekal blagoslov konjev, lahko brunarico že prvič koristili. Brunarica, velikosti 40 m², je sestavljena iz sejne sobe in kuhinje, sanitarij, skladišča ter pokrite terase.


Uradno otvoritev in predajo ključa smo 30. junija 2019 združili skupaj s praznikom svetega Rešnjega telesa in krvi ter tradicionalno telovsko procesijo okoli vasi. Na uradni otvoritvi je gospod župnik brunarico najprej blagoslovil, nato pa je sledil kratek kulturni program, beseda gostov in okrepčilo, ki so ga pripravile vaške gospodinje.


Vaščani se zahvaljujemo županu in Občini Kidričevo, ki je prisluhnila vsem našim željam in predlogom ter nam omogočila izvedbo tega projekta. Prav tako se zahvaljujemo tistim Župečanom, ki so nesebično darovali svoj čas, energijo in voljo ter se od jutra do večera trudili, da se lahko danes ponosno pohvalimo in se skupaj družimo v  novi vaški brunarici, kjer snujemo načrte in ideje za prihodnost. 


Monika Predikaka

Oglejte si tudi