Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Šola zdravja Kidričevo in izziv covid-19

V času epidemije covida-19 smo se članice oranžnih iz Šole zdravja Kidričevo še bolj povezale in stopile v skupaj. Z vsakodnevno jutranjo telovadbo in z mesečnimi pohodi po naši občini se trudimo ohranjati naše zdravje, energijo in dobro voljo.
Ker se rade sprehajamo in družimo, smo si zadale nalogo, da čim bolje spoznamo našo bližnjo okolico. Kljub hladni zimi smo se pri –8°C odpravile na pohod dobro pripravljene, saj smo vzele s seboj vse, kar spada zraven (nahrbtnik, kačjo slino, prigrizek …). Med potjo smo opazovale lepote naše pokrajine ter urejene in utrjene sprehajalne poti. Da ni bilo prenaporno, tudi vmesni postanki niso manjkali. Zadovoljne smo pot zaključile pred našo restavracijo Pan, kjer smo si za konec privoščile tradicionalno kavico.

Kljub omejitvam, ki nam jih je prinesla epidemija covid-19, pa se trudimo ostati aktivne tudi na drugih področjih. Konec lanskega leta smo se tako odzvale povabilu gospoda župnika Antona Pačnika in sodelovale pri postavitvi jaslic. Pri postavljanju sta nam pomagala g. Ivan in g. Tomaž. Skupaj smo podoživljali in obujali spomine na naša otroška leta in bilo je zares prijetno. Gospod župnik se nam je zahvalil, nam zaželel veliko pozitivne energije, čim več skupne jutranje telovadbe, božjega blagoslova in vsega dobrega v letu 2022.

Naj nam bo trenutna situacija le v izziv, ki ga bomo čim prej premagali. Oranžne namreč verjamemo, da nas v tem letu čaka še veliko dobrega.

Ivanka Kovačič

Oglejte si tudi