Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Udeležili smo se srečanja SDS v Moškanjcih

V soboto, 18. septembra 2021, je v Moškanjcih potekalo letno srečanje podpornikov, simpatizerjev in članov Ptujske regijske SDS koordinacije. Srečanja so se udeležili tudi premier Republike Slovenije, g. Janez Janša, notranji minister, g. Aleš Hojs, in poslanec v Evropskem parlamentu, g. Milan Zver. Tam smo bili tudi člani Občinskega odbora SDS iz Kidričevega.
Ob strogem upoštevanju PCT pogojev in vseh ostalih veljavnih odlokov se je na letališču v Moškanjcih zbralo več kot 250 ljudi, ki podpirajo Slovensko demokratsko stranko. Udeležence je najprej pozdravil gostitelj srečanja, predsednik Občinskega odbora SDS Gorišnica, g. Janko Ranfl. Za njim je zbrane nagovorila ptujska regijska SDS koordinatorka, poslanka v DZ, ga. Suzana Lep Šimenko. Sledili so pozdravi ministra za notranje zadeve, evropskega poslanca in predsednika podmladka SDS, Dominka Štrakla. Slednji je pohvalil delovanje lokalnih odborov podmladka iz naše regije, ki se je vzpostavilo v zadnjih mesecih. V ptujski regijski SDM koordinaciji namreč delujejo kar trije medobčinski odbori, največji izmed njih pa je Medobčinski odbor SDM Dravsko polje-Haloze, kjer je včlanjenih tudi veliko mladih iz naše občine. Na srečanju so se kasneje predstavili evidentirani kandidati za poslance na naslednjih državnozborskih volitvah: Andrej Kosi, Franc Breznik, Jožef Lenart in Suzana Lep Šimenko, ki bo kandidirala v našem volilnem okraju. V svoji predstavitvi je poudarila pomen decentralizacije in pridobivanja dodatnih sredstev za našo regijo, obenem pa se je zahvalila trenutni vladi za številne investicije, ki potekajo v naših krajih. Na koncu je na oder stopil premier, g. Janez Janša, ki je z besedami, da se bo na naslednjih volitvah odločalo med razvojem in nerazvojem, požel velik aplavz. Vzdušje je popestril tudi bogat kulturni program.

Več o dogodku si lahko preberete na spletni strani sds.si ali na naših Facebook omrežjih: Slovenska demokratska stranka, Slovenska demokratska stranka Kidričevo, Ženski odbor SDS Kidričevo ali SDM Ptujska regija. V kolikor pa se želite pridružiti zgodbi o uspehu, vas vabimo, da nas kontaktirate preko Facebook omrežja ali elektronskega naslova predsednik.kidricevo@sds.si (Marjan Petek).

 

Žiga Ciglarič

Oglejte si tudi