Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Šola zdravja Cirkovce

V društvo Šola zdravja Cirkovce je vključenih osemnajst članic. Ker smo zelo aktivne tudi izven osnovnega poslanstva, ki ga predstavlja vsakodnevna jutranja vadba, smo v času karantene komaj čakale, da bomo lahko ob jutrih spet skupaj.
V času občinskega praznika, ki ga letos zaradi ukrepov nismo praznovali, smo se odločile, da bomo kolesarile do Kidričevega. Poklicale smo na občino in bile smo zelo vesele, saj nas je bil pripravljen sprejeti tudi gospod župan. Na pot smo se odpravile 22. 6. 2020. Začele smo skozi Mihovce, Pleterje in Strnišče do občinske stavbe. Tam so nas pozdravili predstavniki občine z gospodom županom na čelu. Povabili so nas v sejno sobo. V sproščenem pogovoru smo ob kavici pretresli aktualne dogodke iz naših vasi. Bilo je zanimivo slišati županova mnenja. Zavedamo se, da imamo takih priložnosti bolj malo, kar je še posebej dragoceno. Vesele smo, da Občina Kidričevo zelo podpira našo dejavnost oranžnih telovadk, saj s tem veliko prispevamo k dobri klimi med starejšimi, ki se velikokrat čutimo odrinjeni od dogajanja. Ob povratku smo kolesarile po novi kolesarski poti do Lovrenca, kjer smo pri sladoledarju opravile še postanek za osvežitev, nato pa smo se zadovoljne vrnile domov.

 

Odločile smo se tudi, da bomo z vlakom spoznavale našo lepo Slovenijo. Prvi izlet smo organizirale konec avgusta, ko smo se odpravile v Celje. Z železniške postaje smo pešačile na grad, kjer smo najprej pomalicale iz nahrbtnikov, nato pa smo si ga ogledale. Sprehodile smo se tudi po starem mestnem jedru in občudovale cvetlične zasaditve, ki ga krasijo. Polne energije in dobre volje smo se pozno popoldne vrnile proti domu.

 

Že drugo leto pa smo bile povabljene v trgatev k vinogradniku, gospodu Krničarju. Tako je bilo delo prej končano, me pa smo preživele še en prelep dan.

 

Gospod župan podpira obletnice skupin Šole zdravja v naši občini, kjer trenutno delujejo tri skupine. Enkrat letno se skupine, poleg naše še skupini iz Kidričevega in Kungote, srečamo na obletnici delovanja in letos jeseni praznujemo v Cirkovcah tretjo obletnico ustanovitve. 

 

Vseh, ki bi se nam želeli še pridružiti, bomo zelo veseli, zato prisrčno vabljeni v naše vrste. Zagotavljamo, da se boste ob vajah 1000 gibov sprostili, s tem pa veliko prispevali tudi k svojemu telesnemu in duševnemu zdravju.

 

M. Jurtela

Foto: arhiv društva

Oglejte si tudi