Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
3°C
Oceni objavo

USTVARJAMO IN SE IGRAMO Z DPD SVOBODA KIDRIČEVO

Med 5. in 9. avgustom so se v Parku mladosti odvijale počitniške ustvarjalne delavnice. Imenovale so se Naše Kidričevo: ustvarjamo in se igramo. Delavnic so  se udeležili večinoma osnovnošolci, nekaj pa je bilo tudi mlajših otrok v spremstvu njihovih babic. Delavnice so se izvajale pod mentorstvom ge. Aleksandre Vidovič.

Prvi dan smo uporabili ekološke materiale – papirnate krožnike in kozarčke. Nanje smo narisali svoje avtoportrete, lončke pa okrasili z morskimi motivi. Preizkusili smo se v preskakovanju kolebnice in gumitvista.

Drugi dan smo na slikarska platna naključno polivali in razlivali barve in s tem spoznali brezpredmetno (abstraktno) umetnost, pri ustvarjanju pa neznansko uživali. Da smo prebudili naše male celice, smo se kratkočasili z igro Ime, priimek, žival,rastlina, mesto, predmet.

Tretji dan smo se učili iz volnenih niti narediti zapestnice prijateljstva. Ker je bila tehnika vozlanja za nekatere prezahtevna, so nekateri lotili oblikovanja cvetja iz krep papirja, nekateri pa se igrali igre z žogo.

Četrti dan nas je oblačno vreme pregnalo v knjižnico – društvene prostore DPD Svoboda Kidričevo. Na majhna slikarska platna smo slikali različne motive, zapestnice prijateljstva pa smo tokrat prepletali iz prejic. Mlajši otroci pa so v igri prepletali pajkovo mrežo iz volne in vrvic med drevesi pred knjižnico.

Zadnji dan smo v parku okrasili eno izmed lesenih hišk po svoje in pripravili zaključno razstavo na prostem. Hiško smo polepili z barvnimi papirji in jih okrasili z grafiti naših imen. Vsi smo se strinjali, da bi hiške v parku lahko dobile novo barvno podobo, pri poslikavi pa bi z veseljem sodelovali otroci. Sledil še je zaslužen sladoled, igra na igralih in prijetno druženje s prijatelji.

Vse te dni smo pridno ustvarjali z DPD Svoboda Kidričevo ter v parku pustili svoje ustvarjalne sledi.

 

Staša Mrčinko

Oglejte si tudi