Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
0°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Ker so ludi prišli hco, je opet lušno blo!

Tradicionalni 28. cirkovški fašenk je potekal 25. 2. 2020. Na povabilo organizatorjev se je odzvalo veliko število obiskovalcev in tudi sodelujočih mask.
Prvi se je po cirkovški aveniji sprehodil novoizvoljeni car Marko Žerak s svojimi pokači iz Župečje vasi, ki so letos obeležili 20 let delovanja. Za njimi so priplesali domači ploharji, s plesom pa so nadaljevali člani FD Košuta Poljčane, ki so letos praznovali 30. obletnico delovanja. Seveda pa ni fašenka brez domačih najmlajših kurentov, Kurentov Vetrovnikov, Korantov Lancova vas in Novih Korantov 94. Letos smo gostili tudi mednarodno skupino, imenovano »Škoti«, ki so prišli iz daljne dežele Škotske, da so nam na škotske dude so zaigrali našo Golico. Gospe iz Zdrave šole so nas opomnile, da za zdravje nista pomembni le rekreacija in zdrava prehrana, temveč tudi druženje in smeh, ki daje srcu več let. Pa cigani so tudi prišli.

 

V karnevalskem delu se je predstavilo deset skupin. Člani KUD Juršinci so nam v pustnem času pričarali malo božičnega duha, pozdravila nas je Njiverška flota, kulturniki iz društev Klopotec Leskovec in Urška Prepolje, lahko smo si ogledali obnovljen Turniški grad s parkom. Rondo so zajele tudi temne sile iz Zg. in Sp. Leskovca, mladi iz vasi Pleterje so praznovali Fašenkfest in prejeli četrto nagrado. Mali frajerji, imenovani Liliputanci, so si svojim izvirnim korakom prislužili tretje mesto, drugo mesto so s številom prisotnih in dodelanimi kostumi osvojili člani KUD Juršinci. Zlato je prejel Frizerski salon Vetrnice.

Do razglasitve nagrad  in kronanja novega carja je goste zabaval razširjen PoP ArT BaNd. 

 

Organizatoji prireditve bi se radi zahvalili vsem sponzorjem prireditve: 

OBČINA KIDRIČEVO
ZVEZA KULTURNIH DRUŠTEV OBČINE KIDRIČEVO
GALVANIZACIJA FRIC, POVRŠINSKA ZAŠČITA KOVIN, d. o. o.
PLASTIKA MEDVED, d. o. o.
TRANSPORT FRANGEŽ, d. o. o.
STUDIO IDEJ, d. o. o. 
CENTER POSLOVNIH REŠITEV, d. o. o.
STUDIO ALFA, d. o. o.
KRI + ZA, ŽIVINOZDRAVNIŠKA AMBULANTA, d. o. o.
GEZA KISILAK, s. p.
BEZJAK DANICA, s. p.

Še enkrat hvala tudi vsem sodelujočim ter vsem obiskovalcem in fotografom, ki ste se udeležili tega dogodka in z nami delili vaše fotografije, ki si jih lahko ogledate na Facebook strani Vinko Korže.

 

Zato pa: Ludi pujte hco, drugo leto še bolj lušno bo!

Oglejte si tudi