Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
2°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Cirkovški tamburaši zlati na regijskem srečanju tamburašev v Majšperku

V Majšperku je 4. marca 2023 potekal 41. festival tamburašev in mandolistov Slovenije, ki se ga je udeležilo pet orkestrov. Tamburaši iz Cirkovc smo prejeli zlato priznanje in posebno pohvalo za izviren program.
Regijski festival je skladno z večletno tradicijo potekal v Kulturno poslovnem centru Majšperk. Festival na vsaki dve leti poteka tako, da se ob kvaliteti izvedenih skladb ocenjuje tudi program, s katerim se tamburaški orkestri predstavijo. Letos smo se cirkovški tamburaši odločili za program na temo »Ni filma brez glasbe«. Zaigrali smo Godfather Waltz-Speak Softly (temi iz filma Boter), ki ju je priredil Črt Sojar Voglar, temo iz večnega filma Čarovnik iz Oza »Čez mavrico« v priredbi Petra Krajnca in temo iz filma Tretji Človek. Čez mavrico je prvič zapela tudi naša mlada članica Nina Frangež, ki je s suverenim nastopom požela velik aplavz.

Zraven nas so se festivala udeležili tudi Mandolinska skupina Amos, Tamburaški orkester Prosvetnega društva Ruda Sever Gorišnica, Tamburaši iz Cirkulan, KD Cirkulan in Tamburaški orkester KUD Majšperk. Po napetem čakanju na rezultate smo izvedeli, da so bili na državno srečanje povabljeni Tamburaši iz Cirkulan in Tamburaški orkester KUD Majšperk.


Žiga Ciglarič,

predsednik PD Cirkovce

 

Oglejte si tudi