Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

POZIV OBČANOM - OSTANITE DOMA! (obvestilo Regijskega štaba CZ za Podravje)

Spoštovane občanke in občani PODRAVSKE REGIJE

 

Vem, večina prebivalcev najprej pri sebi "spet je en ta pametn k nekj klobasa", toda število okuženih oseb raste tudi pri nas Podravski regiji, zato vas skupaj pozivamo k odgovornemu ravnanju in upoštevanju odlokov, ukrepov in navodil pristojnih. 

 

 

Vemo, da je težko ostati doma in "čez noč" spremeniti utečene vsakodnevne opravke izven doma. V trgovino se odpravite po preudarnem premisleku, ali res prav danes  potrebujemo to živilo, ali lahko jutri.  Pri gibanju v naravi se izogibajte sprehajalnim potem k turističnim točkam, kjer lahko srečate večje število oseb. Posvetite se družini in otrokom ter iz podstrešij in spodnjih omaric v dnevni sobi poiščite stare igre, ki so v dobi informatike pozabljene.

 

 

Pozivamo vas tudi v imenu zdravstvenih delavcev, pripadnikov civilne zaščite, gasilcev, drugih reševalnih služb, članov humanitarnih organizacij in še mnogih, ki poklicno in prostovoljno pomagajo ali pri oskrbi obolelih - okuženih ali pri oskrbi starejših onemoglih na domovih in drugih socialno ogroženih skupin občanov. Če ne morete sami v trgovino se lahko obrnete za pomoč na občine, ki so pripravile nujno oskrbo na domu.

 

 

Poziv tudi vsem tistim, ki v teh dneh nemoteno delate, upoštevajte zaščitne ukrepe delodajalca, pazite nase in na sodelavce, pazite na medsebojno razdaljo.

 

Če ne mislite na lastno varnost, pa pomislite na varnost sokrajanov in tistih, ki v teh dneh delajo za našo skupno oskrbo. 

 

Skupaj poskrbimo, da se okužba ne bo širila naprej in OSTANITE ZDRAVI!

 

Regijski štab CZ za Podravje 

Dragomir Murko, poveljnik

 

Izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje Ptuj

Dragomir Murko, vodja izpostave

 

PROSIM,  POZIV POSREDUJTE SOKRAJANOM, SODELAVCEM IN PREDVSEM TISTIM, KI JIH PREVEČKRAT VIDITE ODHAJATI OD DOMA.

Oglejte si tudi