Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
3°C
Oceni objavo

Obvestilo za starše osnovnošolcev in dijakov - brezplačna prehrana v času pouka na daljavo

Poziv staršem k oddaji prijave za brezplačno prehrano v času pouka na daljavo osnovnošolcev in dijakov, ki imajo stalno prebivališče v Občini Kidričevo.

 

Na podlagi okrožnice Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, z dne 4.11.2020 obveščamo starše, da bodo v primeru pouka na daljavo vsem učencem osnovnih šol v občini Kidričevo in vsem dijakom,  s stalnim prebivališčem v Občini Kidričevo, ki so upravičeni do subvencioniranega obroka v času pouka, omogočeni topli obroki tudi v času pouka na daljavo. 

Podrobnosti prevzema obrokov in lokaciji prevzema bo staršem sporočene naknadno. 

 

Kriteriji za upravičenost do brezplačnega toplega obroka;

- učenci in dijaki morajo imeti prijavljeno stalno prebivališče v Občini Kidričevo,

-upravičeni so tisti učenci in dijaki, pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku ali državni štipendiji ali odločbi na podlagi vloge za priznanje pravice do subvencije malice ali kosila ne presega 382,82 evrov (3. dohodkovni razred otroškega dodatka oziroma 2. razred državne štipendije),

- brezplačni topli obrok pripada tudi učencem in dijakom, ki so nameščeni v rejniško družino. 

 

Navodilo za prijave:

- učenci in dijaki se na topli obrok prijavijo preko šole, ki jo obiskujejo. Šola za učence in dijake, ki so prijavljeni na šolsko kosilo, upravičenost do brezplačnega obroka preveri v CEUVIZ,

- učenci in dijaki oziroma njihovi starši topli obrok prevzamejo na šoli, ki jo bo določila občina. 

- s prijavo učenci in dijaki privolijo, da občina in šola podatke uporabijo za organizacijo priprave in prevzema toplega obroka. 

 

Učenci in dijaki oziroma njihovi starši podajo prijavo za brezplačni topli obrok najpozneje do ponedeljka, 9. novembra 2020 do 12. ure.

Podrobnosti prevzema obrokov in lokacije prevzema bo staršem sporočeno naknadno, ko bodo šole sporočila podatke o število obrokov. 

 

 

Anton Leskovar;

župan

Občine Kidričevo

Oglejte si tudi