Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
24°C
8°C
Oceni objavo

Cepimo se | Poziv vsem podjetjem v Podravju

Spoštovani člani zbornice, podjetja v Podravju,

s tem pozivom se obračamo na vsa vodstva podjetij v Podravju in vas naprošamo za vašo angažirano sodelovanje.

Poskrbimo, da se bo cepilo čimveč ljudi, saj je to pravzaprav edino zagotovilo, da bomo jeseni še lahko opravljali svoje aktivnosti in da bomo preživeli zahtevni čas epidemije, ki še ni pojenjala. Pozovite zaposlene v svojih okoljih, da pristopijo k cepljenju, saj bodo tako naredili največ tudi za ohranitev njihovih delovnih mest. Obrnite se na nas, če želite, da vam pomagamo pri angažiranju mobilne cepilne enote.

Zdravstveni dom Adolfa Drolca si zelo prizadeva doseči večjo precepljenost, uspe pa mu lahko samo z maksimalno angažiranostjo drugih odgovornih inštitucij v regiji, vodstev občin in vseh podjetij. Da bi omogočili ljudem cepljenje v njihovem lokalnem in delovnem okolju, bodo s svojimi mobilnimi cepilnimi enotami prišli v vsa okolja, ki bodo to želela in ki bodo organizirala vsaj 10 zainteresiranih za cepljenje.

 

Da bi cepljenje na terenu potekalo čim bolj organizirano, vas vljudno prosimo, da v vašem podjetju zberete prijave zainteresiranih  in nam zbrane prijave posredujete na e-naslov info@stajerskagz.si

Obrazec za prijavo zainteresiranih na cepljenje

Da je bilo preteklo leto in pol težko in zahtevno, vemo vsi. Z veliko finančno pomočjo države ga je velik del gospodarstva preživel, trenutno zatišje pa nas ne sme zavesti. Tudi zato, ker tako visoke finančne intervencije ne bodo več mogoče, praktično vsa strokovna – domača in mednarodna – javnost, pa nas opominja, da zatišje ne pomeni dolgoročne umiritve epidemije, nam pa omogoča, da ga izkoristimo za cepljenje in zaščito.

Ne v Sloveniji in ne v Podravju z rezultati precepljenosti nismo in ne moremo biti zadovoljni. Vsi pa si seveda želimo, da bi bilo obdobje, ki prihaja, lažje za vsakega od nas in seveda tudi za funkcioniranje našega gospodarstva. Če kdo, potem tudi vi, spoštovani gospodarstveniki, veste, da mora gospodarstvo delovati, če želimo izpolnjevati zastavljene načrte in obveznosti, izplačevati plače in zagotavljati pogoje za vsakdanje življenje vsakega od nas in države kot celote.

V Podravju je okoli 70.000 zaposlenih, delajo približno v 8.600 podjetjih, zaustavitve njih delovanja si ne more privoščiti več nihče. Delo vseh je odvisno tudi od zdravih in za delo sposobnih sodelavk in sodelavcev. In v razmerah epidemije je precepljenost edino pravo zagotovilo. Ne pozabimo  – obveznost delodajalcev je, da omogočijo varno in zdravo delovno okolje in da motivirajo svoje zaposlene, da vsi odgovorno poskrbijo za svoje zdravje in varovanje pred okužbo.

Potrudimo se skupaj za varna delovna mesta in zdravje vseh sodelavk in sodelavcev. Hvala!

Štajerska Gospodarska Zbornica

Oglejte si tudi