Logo MojaObčina.si

Kidričevo

DANES
0°C
-2°C
JUTRI
-2°C
-3°C

Podpis pogodbe o sodelovanju za načrtovanje in izvedbo projekta »Učinkovito gospodarjenje z viri v O

2352

Občina Kidričevo bo dne 6. oktobra ob 12 uri v sejni sobi Občine Kidričevo  sklenila s Fakulteto za energetiko Univerze v Mariboru pogodbo o sodelovanju za načrtovanje in izvedbo projekta »Učinkovito gospodarjenje z viri v Občini Kidričevo«.

 

Občina si prizadeva ustvariti konkurenčno poslovno – gospodarsko okolje za obstoječe in nove pravne subjekte. Konkurenčnost poslovno – gospodarskega okolja bo temeljila na strategiji uvedbe zelenega gospodarstva in krožnega gospodarjenja z viri. Ker razvoj temelji na inovativnosti okolju prijaznih tehnologij, skrbi za zaposlene, povezovanju med znanostjo in gospodarstvom ter integriranostjo v lokalno in mednarodno okolje, bo slednjemu občina posvečala posebno pozornost. Z uvajanjem projekta bo občina skušala tvorno sodelovati na področju svetovanja o uporabi stranskih proizvodov, odpadkov kot surovine, spodbujanju in ustvarjanju sodelovanja med podjetji. Občina bo tvorno podpirala izmenjavo znanj na področju zagotavljanja čim celovitejše preobrazbe mišljenja in procesa prehoda v krožno gospodarjenje z viri.

Občina Kidričevo želi postati primer dobre prakse v slovenskem prostoru kot prva občina, ki bo sledila sedmemu okoljskemu akcijskemu programu Evropskega parlamenta in Sveta Evropske unije za obdobje do leta 2020. EU se je s programom zavezala okrepiti prizadevanja na varovanju naravnih virov, vspodbujanju inovacij na nizkoogljičnih procesih z učinkovito uporabo virov.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij