Logo MojaObčina.si

Kidričevo

JUTRI
13°C
-4°C
SRE.
12°C
-2°C

3. promocijska mednarodna dirka z električnimi vozili »e-via 2017« tudi na Kidričevem

3545
Organizator: ZRS BISTRA Ptuj s partnerji projekta »E-SME - Mobilnost sreča MSP-je«Naslednji večji dogodek, ki bo potekal v okviru projekta »E-SME - Mobilnost sreča MSP-je«, bo p
reizkušen koncept „e-vie“, dvodnevne dirke z električnimi vozili „e-via 2017“ skozi Avstrijo in Slovenijo, ki nudi idealno priložnost za informiranje za vse ljubitelje e-mobilnosti.

 

Tokrat, že tretjič, se srečamo v Almenlandu (Teichalm v Avstriji). Od tam se bo približno 30 ekip podalo na okrog 400 kilometrov dolg rally skozi različne lokacije, kot so Fehring, Kidričevo (pred Restavracijo Pan*), Ptuj (Mestni trg*), Murska Sobota (Slovenska ulica*), Pöllauer Tal in Bad Blumau (*predviden postanek).

 

Vsi udeleženci dirke z električnimi vozili - tekmovalci se zberejo v četrtek 29.6.2017 ob 18. uri na predvideni lokaciji starta (Teichalm), kjer jim bodo organizatorji podali natančnejša navodila.


V petek 30.6.2017 ob 13. uri se dirka ustavi tudi na Kidričevem, kjer je predvidena tudi otvoritev novo postavljenih polnilnic za električna vozila.
 

Udeleženci z električnimi avtomobili se bodo na poti pomerili v različnih nalogah organizatorja (ZRS Bistra Ptuj s partnerji projekta), kot je energetsko učinkovita vožnja, pametno načrtovanje časa in posebnih nalogah, pri katerih bo v ospredju spretnost.


Več informacij o e-vie – dirki z električnimi vozili na:
- „e-via“ spletna stran:    ,
- „e-via 2014“ video:
       

  

Projekt »E-SME – E-Mobility meets SME's / e-mobilnost sreča MSP-je« je sofinanciran s strani Evropske unije, Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Programa sodelovanja Interreg V – Slovenija-Avstrija 2014-2020. Lastna sredstva zagotavlja dežela Štajerska in projektni partnerji.


Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!