Logo MojaObčina.si

Kanal ob Soči

JUTRI
22°C
17°C
ČE.
22°C
16°C
4436

Občina Kanal ob Soči prejela priznanje za trško jedro Kontrada

Na slavnostni podelitvi priznanja, ki je bila v sredo, 13. novembra 2019, v Grand hotelu Union v Ljubljani v okviru Dnevov slovenskega turizma, je Občina Kanal ob Soči v kategoriji trška jedra osvojila prvo mesto za trg Kontrada. Priznanje pomeni veliko promocijo kraja in občine. 

 

Med sedmimi prijavljenimi trškimi jedri so bila nominirana tri, in sicer Mežica, Kanal in Šentjur. Med dobrimi posebnostmi našega trga je komisija izpostavila celovitost obnove ambienta, lepo izvedeno tlakovanje trga, pojasnjevalno tablo ob vstopu na Kontrado, urejeno razgledišče na balkonu Gotske hiše, ki odpira nove poglede na Sočo in most, ter da so cerkev, TIC in sosednje stavbe v bližini trga lepo vzdrževani in obnovljeni.

 

Moja dežela – lepa in gostoljubna je tekmovanje krajev in drugih sodelujočih, ki ga vodi Turistična zveza Slovenije že 28 let. Na tekmovanju sodelujejo kraji, razvrščeni v več skupin, in sicer kot večja, srednja, manjša mesta, turistični, zdraviliški ali izletniški kraji ali kot trška, vaška in mestna jedra. Poleg mest in krajev lahko tekmujejo tudi kampi in glampingi, mladinska prenočišča, tematske poti in Petrolova prodajna mesta. Poslanstvo tekmovanja so urejanje in ohranjanje okolja ter gostoljubnost (turistične) Slovenije. Častni pokrovitelj letošnjega tekmovanja je bil predsednik vlade RS, Marjan Šarec.

 

Zahvala za prejeto priznanje gre poleg TIC-u, ki je trg prijavil na tekmovanje in pripravil obrazložitev, vsem sodelujočim pri projektu obnove trga Kontrada: arhitekturnemu biroju Ravnikar in Potokar d.o.o., nadzorniku in izvajalcu del, prejšnjemu občinskemu svetu in županu, Andreju Maffiju, ter nenazadnje sedanjemu občinskemu svetu z županjo, Tino Gerbec, ki vodijo dejavnosti na trgu v smeri oživljanja in promocije trškega jedra ter urejanja prometnega režima na trgu.

 

Besedilo: Nika Testen, TIC Kanal

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi