Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Kanal

Na naši šoli smo tradicionalni slovenski zajtrk v petek, 16. novembra 2018, izvedli drugače. Letos smo učenci 9. razreda mlajšim učencem prinesli sestavine zajtrka v učilnico in jim predstavili pomen zdrave hrane. Predstavniki skupnosti učencev so imeli nalogo, da so zajtrkovali z dobavitelji in gospo ravnateljico.

Tradicionalni slovenski zajtrk vsebuje polnozrnati kruh, med, maslo, mleko in jabolko. Vsa hrana je bila pridelana na domačih tleh in je zato bolj priporočljiva, saj vemo, kaj vsebuje. Poleg tega ni prepotovala milijona kilometrov in je zato manj onesnažena. Z uživanjem lokalno pridelane hrane pomagamo domačemu gospodarstvu.

Uživanje zajtrka je zelo pomembno, saj nam napolni energijske celice in nam vlije dovolj energije za cel dan. S tradicionalnim slovenskim zajtrkom poskušamo ohranjati dolgoletno tradicijo svojih prednikov, ki so morali sami pridelovati hrano iz pridelkov, ki so jih imeli doma na voljo. Ob tej priložnosti smo mlajše sovrstnike opozarjali na to, da zavržemo čim manj hrane. Kdor ve, da ne bo pojedel vsega, naj vzame manjši del oziroma shrani hrano za kasneje.

Veliko ljudi na svetu je lačnih, mi pa zavržemo čezmerno količino hrane. Truditi se moramo, da na svetu ne bo več lakote in bodo vsi imeli možnost uživati kakovostno hrano.

 

Larisa Dugar,  9. a, OŠ Kanal

 

Oglejte si tudi