Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Kuhnapato

V čertek, 10. maja, so se Tia, Xian, Jakob in Andrej udeležili regijskega tekmovanja Kuhnapato.

Dogodek je potekal v nakupovalnem centru Qlandia Nova Gorica.

Za nalogo so imeli, da pripravijo lokalno jed iz sezonskih sestavin. Odločili so se za zvitke zeliščne frtalje z namazom iz dimljene postrvi. Skupaj z mentorico Leo Markočič Čibej so se na tekmovanje pripravljali skoraj dva tedna. Za zelišča je poskrbel Zeliščni center Grgarske Ravne.

Na tekmovanju so sodelovale tudi druge šole. Naši »kuharji« so tako strnili svoje vtise:

Tia: Rada kuham. Danes sem se naučila, da lahko pripravimo frtaljo, ki ima malce drugačen okus in barvo – zeleno. Zanimivo je bilo tudi serviranje jedi, saj smo frtaljo ponudili v obliki ribe.

Jakob: Rad kuham. Najraje pripravljam pohano meso. Tudi doma uporabljam zelišča. Zeliščna frtalja z namazom iz dimljene postrvi je dobra, tudi moji sošolci so jo z veseljem pojedli.

Andrej: Tudi jaz rad kuham. Najraje pripravljam palačinke ali pa meso. Zeliščna frtalja je dobra, boljša, kot sem si predstavljal.

Xian: Danes mi je bilo najbolj všeč kuhanje. Moja mama je kuharica, doma ji velikokrat pomagam. Skupaj pripravljava jedi za celo družino. Najraje pripravljam pohan sir. Zeliščna frtalja mi je bila všeč, prav tako tudi mojim sošolcem.

Zala Černuta

 

Oglejte si tudi