Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

POPRI NA OŠ KANAL

Na naši šoli je že drugo leto potekala dejavnost POPRI. Ta spodbuja otroke, da ustvarjajo boljši svet tako, da stvari oz. izdelke, ki že obstajajo, izboljšujejo ali pa ustvarjajo nove, da bi ljudem olajšale življenje.
 Letos se je za POPRE odločilo 15 učencev iz 7., 8. in 9. razreda. Vsako sredo smo se srečali po pouku in ustvarjali. Učiteljici Barbara Kragelj Jerič in Polona Škvarč sta za prvo srečanje pripravili nekaj spoznavnih iger, na drugem srečanju pa smo se takoj lotili dela. Vsak je predstavil svojo idejo, kdor pa te ni imel, se je priključili tistemu, katerega ideja je bila najbolj obetavna, najboljša. Tako so nastale prve skupine. Ker smo nekateri že prejšnje leto sodelovali pri tej dejavnosti, smo vedeli, da so za eno idejo dovolj trije. Nekaj učencev je nehalo hoditi k dejavnosti, drugi pa so si izmislili nekaj novega. Izoblikovalo se je pet skupin. Tako smo v štirih mesecih svoje zamisli samo še nadgrajevali. Obiskali so nas tudi strokovni delavci Primorskega tehnološkega parka in nam malo pomagali, nam kaj predlagali. Ker smo se bližali koncu, je bilo treba naše delo predstaviti drugim.

10.3.2017 smo svoje zamisli predstavili javnosti. Prireditev je vodila Maja Rajer Obid, vodja mednarodnih projektov iz Primorskega tehnološkega parka. Prisluhnili so nam starši, učitelji in drugi obiskovalci. Spodbujat so nas prišli tudi župan Občine Kanal ob Soči, predsednik KS Kanal,  predstavnik Salonita Anhovo ter ravnateljici OŠ Kanal in Deskle. Pridružili so se nam tudi mladi ustvarjalci iz Deskel, ki ravno tako sodelujejo pri tej dejavnosti. Vsaka skupina je s pomočjo Power Pointa ter prototipa izdelka predstavila svojo idejo. Po predstavitvi smo se prijavili na tekmovanje in zdaj upamo na najboljše.

Tea Simonič, 9. a


Izjave mladih poprovcev:

-          To je bila za naju odlična izkušnja, veliko novega sva se naučili, kar nama bo prav prišlo v življenju.

                                                                                Maja in Manca (piKa)

-          Bilo nama je všeč, veliko smo se zabavali.

                                                                                Domen in Vid (Pameten semafor)

-          Imele smo se super, čeprav smo velikokrat manjkale, se nam zdi, da smo od te delavnice veliko odnesle.
                                                                                  Mei, Elizabeta in Tea (Umdryer)

 

-          Na podjetniškem eksperimentu smo se imeli lepo. Bilo je zelo zanimivo in poučno. Na projektu smo začeli delati šele na tretji delavnici. Do ideje smo prišli, ker Aljaž in Andraž rada bereta, a ju med branjem začnejo boleti roke. Anžetu je bila ideja takoj všeč, zato smo se takoj lotili dela. Na predstavitvi nismo bili dovolj pripravljeni, čeprav je vse potekalo po načrtih.

                                                                             Aljaž, Andraž in Anže (AAA-stojalo)

-          Na delavnicah nama je bilo lepo in poučno.

                                                                                Veronika in Tiana (Ring alarm) 

Oglejte si tudi