Biotehniško šolo Šempeter pri Gorici je na tekmovanju zastopala Manca Turchetto
iz 4. letnika živilsko-prehranske tehnike z naslovom naloge ''Če praznike zapustiš, zapustijo oni tebe'' ter s podnaslovom ''Obletnice in jubileji v očeh gostinca''.
Soavtorica naloge je bila Maxinne Čopi, ki pa se tekmovanja ni mogla udeležiti, saj je bila na šolski izmenjavi v Estoniji.
V Novem mestu je Manca pripravila mizo z jedmi, ki so bile po Soški dolini značilne tako nekoč kot danes, ponudila je tolminsko friko, čompe s skuto, riž z beluši v sirovi košarici, joto, polnjeno piščančjo rolado s polento in brokolijem, svinjske medaljone z njoki ter bovške krafe. Pri postavitvi mize ji je pomagal sošolec Martin.
Dijakinja je najprej nalogo zagovarjala pred tričlansko komisijo, potem pa še predstavila svojo mizo in opisala jedi.
Manca je svojo nalogo izvrstno predstavila in osvojila 2. mesto v kategoriji srednjih šol. Strokovna komisija je nalogo zelo pohvalila.
Besedilo: Lucijan Turchetto (L. T.)