Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Fotopogledi z lepotno napako

Poletnih meseci so tisti meseci, v katerih pričakujemo čimvečji turistični izplen v našem kraju. Preštevamo nočitve v kampu in pri raznih privatnih apartmajih v Kanalu in okolici, trudimo se goste zadržati v kraju z boljšo kulinarično ponudbo, v TIC-u si z najrazličnejšimi programi prizadevajo zadržati goste v Kanalu in okolici vsaj za nekaj dni in tudi z raznimi prireditvami v Kanalu, predvsem na Kontradi, hočemo narediti naš kraj turistično bolj zanimiv.
Tekst: Borut Jurca

Vse dobro in prav in to tudi podpiram in si tudi sam želim, da bi bil moj Kanal čim bolj prepoznaven doma in v tujini. Zato vsem, ki v tem Kanalu kaj odločajo, polagam na srce, naj pomislijo tudi na tistega mimoidočega turista, ki si v Rafaelu zaželi samo kave, vendar ga že pogled s terase na bistro Sočo, most in cerkveni zvonik tako začara, da mora narediti posnetek z fotoaparatom.

Prvo, kar si zaželi popotnik skozi Kanal, je da s fotoaparatom ali z video kamero ovekoveči ta biser ob Soči in ga kasneje z veseljem pokaže prijateljem v domovini. Kadrov za čudovite posnetke v Kanalu ne manjka, a kaj pomaga, ko pa so skoraj vsi z lepotno napako, ki se ji v pogovornem jeziku reče droti.

Kamorkoli usmerja fotograf objektiv svojega fotoaparata in z zoomom išče najboljši posnetek, se vedno v objektivu najde telefonski ali električni kabel. Prepričan sem, da bi se ta problem dalo v večini primerov elegantno rešiti. Saj ne gre samo za turiste, tudi mi bi se bolje počutili v Kanalu brez pajčevine nad glavami.

Upam, da se bosta v bodočnosti našla denar in volja in bi odstanili kable okoli zvonika, na Kontradi, na placu, pri spomeniku in predvsem kabel proti bencinski črpalki, ki najbolj moti najlepši pogled na moj Kanal.

Oglejte si tudi