Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Krasna novice: Hiša dobre volje Deskle ponovno odpira svoja vrata!

Z veseljem sporočamo, da bo Hiša dobre volje Deskle v ponedeljek, 15. marca 2021, spet odprla svoja vrata. Zaradi epidemioloških razmer in nevarnosti okužbe smo bili kar dobre štiri mesece preventivno zaprti, a smo se sedaj v dogovoru z Občino Kanal ob Soči in Civilno zaščito odločili, da bomo z upoštevanjem vseh preventivnih ukrepov osebam, ki so prejele že dve dozi cepiva, spet omogočili uporabo naših storitev. Seveda bodo poleg obstoječih dobrovoljcev in dobrovoljk dobrodošli tudi novi zainteresirani, zato vas vabimo, da razširite glas o našem programu širom doline. Tukaj se imamo izjemno lepo in ob tem poskrbimo za vse, da so vsi vsesplošno preskrbljeni vsak delavnik med 7 h in 17 h ter da se zadovoljni in prijetno utrujeni vsak dan vrnejo v objem svojega doma.

Še nekaj o naših Hišah dobre volje:

Hiše dobre volje so odličen primer dobre prakse, kako aktivirati starejšo populacijo, ji omogočiti kakovostno preživljanje časa in hkrati tistim, ki potrebujejo oskrbo in varstvo, omogočati varno, spodbudno ter pozitivno okolje. Torej nismo namenjeni le samostojnim posameznikom, ampak tudi tistim z različnimi zdravstvenimi težavami (najpogostejša je zagotovo demenca), ki potrebujejo nego, varstvo in ostalo oskrbo.


Hiša dobre volje reši marsikatero težavo starejše populacije in njihovih svojcev, saj predstavlja učinkovit odgovor na proces staranja in težave, ki staranje spremljajo. Nudimo popolno oskrbo:

• tople obroke,

• nego,

• animacijo,

• družabništvo,

• razvedrilne aktivnosti in

• vse, da so naši uporabniki povsem preskrbljeni.


Poleg tega pa smo hiša dobre volje v pravem pomenu besede. Dobra volja je naš temelj. Zavedamo se, da so pozitivna čustva, pozitivni doživljaji in dražljaji ter veselo vzdušje splošen ključ do uspeha. Približati toplino domačega ognjišča je ena naših prioritet in tudi ključ do lažjega sprejetja novega načina življenja. Naš cilj je, da vsak uporabnik hodi v svoj »drugi dom« z veseljem. In pri tem smo uspešni. Ker vemo, da je prijetno in uspešno staranje tako iz duševnega kot telesnega vidika zelo pomembno, nudimo okolje, ki v največji možni meri spodbuja pozitivna čustva – toplo, družinsko, prijateljsko, pomirjujoče in ustvarjalno vzdušje, ki krepi gradnjo pristnih odnosov med posamezniki.


Hiša dobre volje je tako zelo pomemben pomočnik svojcem, saj nudi možnost za oddih od vsakodnevne skrbi. Ko je uporabnik v Hiši, svojec lahko počiva, skrbi za svoje lastno zdravje, dela ali opravi neodložljive obveznosti.


Tako da … dobrodošli!


Vse zainteresirane vabimo, da stopijo z nami v stik. Prepričani smo, da lahko skupaj razbijemo tudi zidove, ki jih gradijo predsodki, tabuji, strahovi in dvomi. Prvi korak ni nikoli enostaven, a zagotavljamo vam, da je z nami že drugi preprost in vesel. Samo odločiti se je treba.


Odprti smo vsak delavnik od ponedeljka do petka med 7 h in 17 h. Kdor nas še ne pozna in potrebuje dodatne informacije ali bi si želel postati del naše lepe zgodbe, naj stopi z nami v kontakt, da se dogovorimo o možnostih (predhodna najava obiska je zaradi ukrepov obvezna). Na voljo vam je strokovna delavka v programih Tanja Peloz:

  • Telefon: 05 339 4140
  • E-pošta: tanja.peloz@dung.si

Ne pozabimo na to, da omogoča Občina Kanal ob Soči brezplačne prevoze za starejše “Prostofer”, ki so namenjeni tudi za dostop do naše Hiše dobre volje Deskle. Če potrebujete prevoz, se zanj lahko dogovoriti na brezplačni telefonski številki 080 10 10.


V želji, da se kmalu vidimo, vas lepo pozdravljamo in želimo veliko zdravja in zadovoljstva!

Oglejte si tudi