Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Razstava rokodelcev Društev upokojencev SP

Društvo upokojencev Kanal vsako leto že od leta 2002 dalje brez prekinitve ob dnevu starejših (1. oktober) pripravi razstavo ročnih del. Na razstavi vedno postavijo na ogled svoje izdelke tudi otroci iz vrtca in učenci OŠ Kanal, ki tudi nastopajo v kulturnem delu prireditve.

Odprtje razstave je vedno zadnji petek v septembru in traja en teden.

 

 Na predlog komisije za tehnično kulturo pri ZDUS-u je DU Kanal letos organiziralo prvo skupno razstavo rokodelcev Društev upokojencev severnoprimorske pokrajine (tako smo jo poimenovali), ki naj bi tudi postala tradicionalna, postavljalo pa naj bi jo vsako leto drugo društvo upokojencev iz PZDU SP.

Na letošnji razstavi sodelujejo: DU Deskle - Anhovo, DU Trnovo-Lokve, DU Miren, DU Ajdovščina, DU Renče, DU Vrtojba in DU Kanal ter OŠ in Vrtec Kanal.

Na slovesnem odprtju razstave, ki se je je udeležilo pribl. 9o ljudi, so poleg predsednika Društva upokojencev Kanal prisotne nagovorili še župan občine Kanal, predsednik PZDU SP, ravnateljica OŠ Kanal, predsednik komisije za tehnično kulturo pri ZDUS-u Andrej Jus in član organizacijskega odbora rokodelskih delavnic pri ZDUS-u Tomaž Škulj. Kulturni del programa pa so sooblikovali učenci OŠ Kanal.

 Nabor razstavljenih izdelkov od kar 70 razstavljavcev je res velik in pester, od lesa, kamna, tekstila …

Vsak izdelek zase je umetnina in v sebi nosi neko sporočilo tistega, ki ga je naredil in zanj porabil nešteto ur svojega prostega časa.

Naslednje leto naj bi podobno razstavo organiziralo Društvo upokojencev Ajdovščina.

 

Besedilo: Marija Marinič in Franc Komac

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi