Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Občni zbor Društva upokojencev Deskle Anhovo

 

Na predvečer mednarodnega praznika žena je imelo Društvo upokojencev Deskle Anhovo svoj redni letni občni zbor. Tako kot že leta je tudi letos pripravilo najprej proslavo ob osmem marcu Dnevu žena, na katero so bili povabljeni vsi krajani. Vsaka obiskovalka prireditve je ob vstopu v dvorano prejela rdeč nagelj, kot simbol boja za enakopravnost žensk in izkaz spoštovanja do njih. Prisrčno proslavo so oblikovali učenci Osnovne šole Deskle in otroci iz Vrtca Deskle, za kar se jim društvo najlepše zahvaljuje.

 

Po koncu prireditve je društvo nadaljevalo z občnim zborom. Seznanili so se z delom in poslovanjem društva v preteklem letu in z načrti za tekoče leto. Kot vsako leto so tudi letos simbolično obdarili jubilante, to je člane, ki so ali pa bodo v letošnjem letu dopolnili osemdeset oziroma devetdeset let. Društvo je podelilo tudi dve priznanji. Iz rok predsednika društva gospoda Jožeta Valentinčiča sta priznanje dobila:

-  gospa Silva Conti, za dolgoletno, predano in vestno delo tajnice društva in

-  gospod Lenko Breščak, dolgoletni član društva in zagret igralec pikada, ki se kljub častitljevim enaindevetdesetim letom še vedno udeležuje turnirjev v pikadu.

 

Zbor so s svojo udeležbo  počastili tudi županja občine Kanal on Soči gospa Tina Gerbec, gospod Marušič s Pokrajinske zveze društev upokojencev severne Primorske in predsednik Društva upokojencev Kanal gospod Franc Komac. Gospa županja se  je po izrečeni čestitki jubilantom in dobitnikom priznanj dotaknila nekaterih za starejše in krajane pomembnih problemov kot so parkirišče ob pokopališču, prevozi starejših do zdravnikov, lekarne, frizerja,… -  projekt Prostofer, ureditev stopnišča v Medgeneracijskem centru. 

 

Po zaključku uradnega dela zbora se je srečanje nadaljevalo ob zakuski in prijateljskem klepetu v prostorih Medgeneracijskega centra Pri Tinci.

 

 

 

Oglejte si tudi