Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Mušje dirke v Levpi preprečila poletna nevihta

Na prvo nedeljo v avgustu je Športno kulturno turistično društvo Levpa že šestnajstič zapored organiziralo tradicionalne Mušje dirke, žal pa je prireditev preprečila nevihta.

Sprva sončna in topla nedelja je na prizorišče Športnega parka v Levpi privabila kar precejšnje število obiskovalcev, za množičen obisk pa so poskrbeli tudi muši (osli), ki so bili glavna atrakcija predvsem za mlajše občinstvo. Podobno kot lansko leto, se je tudi letos že pred začetkom dogajanja sonce spremenilo v dež, ta pa se je nadaljeval v močno nevihto, ki ni ponehala do večernih ur. Organizatorji so bili primorani dirke in celoten program odpovedati, so pa po končanem deževju vseeno nadaljevali s prodajo hrane in pijače ter predvsem domačih dobrot, tako da so lahko razočarani obiskovalci okusili vsaj kanček levpske tradicije.

Za pripravo in organizacijo same prireditve so bili potrebni tedni neprestanih akcij ter veliko vloženega truda in dela. Največje zahvale gredo predvsem vsem dejavnim krajanom, ki so pomagali z ureditvijo prizorišča, vsem donatorjem še posebej glavnemu sponzorju Občini Kanal ob Soči in vsem lastnikom oslov, ki so se tega tradicionalnega srečanja tudi udeležili. Organizatorji se obenem opravičujejo vsem obiskovalcem, ki niso bili deležni tradicionalnih dirk ter upajo, da bo naslednje leto težko pričakovana prireditev končno uspela.


Besedilo: Laura Skrt

Oglejte si tudi