Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Levpa v maju

ŠKT društvo Levpa je s pomočjo mladine imenovane Lutke uspešno izpeljalo malo nogometni turnir trojke v petek, 20. in soboto, 21. 5. 2016. Na tekmovanje se je prijavilo 18 ekip, zmagala je ekipa iz Loma. 

V soboto, se je na igrišču Levpa ob 9. uri začel že 14. tradicionalni pohod "Kje so tiste stezice". Krajšega pohoda 9,5 km se je udeležilo okoli 80 pohodnikov, daljšega pa nekaj več kot 200 pohodnikov. Organiziranih je bilo
5 večjih postojank, kjer je bilo v ponudbi več vrst pijače ter razne domače hrane med njimi; žganci, kislo mleko, maslo in domači kruh, ocvirki, razne frtalje, tortilje z raznimi domačimi namazi, krompir, pecivo, sadje in
drugi drobni prigrizki. Za vso to ponudbo in pomoč pri urejanju poti se poleg zvestih članov društva moramo zahvaliti tudi ostalim krajanom, ki so skrbno pristopili v pomoč pri organizaciji prireditve. Čez dan je bilo na igrišču kar veselo, od 11. - 14. ure je iz panoramske vožnje na igrišče zapeljalo preko 100 motoristov in 4. avtomobili oldtajmerji, kjer so imeli točko metanje na koš.  Za glasbo, ki nas je vedrila v popoldanskem času je poskrbel DJ Janko,  zvečer pa skupina TWČA N ROBIDA.


Za uspešno izpeljano prireditev se zahvaljujemo še Občini Kanal ob Soči, ki podpira dejavnosti društva ter podžupanu Marku Buciku, ki nas je zvečer nagovoril v imenu občine.


Tekst: Aleksander Štrukelj

Oglejte si tudi