Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Letovanje članov Društva upokojencev Kanal 2019 – otok Korčula, Vela Luka

Napočil je 23. junij, prenapolnili smo kovčke in se, v poznih večernih urah, podali na že znano pot. Naše vrste so se popolnile še v Desklah, Solkanu, Novi Gorici in Postojni. Med mnogimi znanimi obrazi je bilo kot vedno tudi nekaj novih. V Postojni nas je pričakal Relaxov vodič, volan pa je prevzela mlada šarmantna voznica, ki nas je z lebdečo vožnjo kmalu zazibala v sanje. Jutranje sonce je še nežno božalo Split, ko smo se že postavili v vrsto v trajektni luki. Še tri urice vožnje mimo znanih otokov in prispeli smo na cilj v Velo Luko. Mnogi med nami smo v prelepem zalivu nedaleč od mesta, v hotelu Adria, dopustovali že pred desetimi leti.

Dneve, ki so prehitro minili, smo zapolnili vsak po svoje. Bilo pa je tudi veliko spontanega druženja tako na prostorni plaži kot na prijazni hotelski terasi. Tisti, ki ne ljubimo preveč poležavanja na soncu, smo peš raziskovali okolico hotela, hodili v dobra dva kilometra oddaljeno mesto čez hrib ali ob obali. Iz mesta in nazaj do hotela pa je vozil tudi taksist s čolnom, ki nam je, za ceno kavice, večkrat olajšal pot. Relaxove animatorke so poskrbele za športne igre, jutranjo telovadbo in aerobiko v vodi. Na Irinini delavnici smo se naučile izdelati svileno vrtnico. V Veli Luki smo prisluhnili ubranemu petju klap in se sladkali z odličnim sladoledom. Obiskali smo tudi grob Oliverja Dragojevića, mu zapeli lepo slovensko pesem in si ogledali zbirko slik, ki jih je v svoji mali brivnici ob kavarni Cesarica razstavil njegov frizer in dolgoletni prijatelj. Nekateri so obiskali mesto Korčula ali se udeležili katerega od ponujenih izletov. V lepem spominu bodo ostali plesni večeri. Prav poseben večer pa sta si zaslužila Sonja in Toni, ki sta pred pričami in vsemi zbranimi ponovno izrekla poročne zaobljube ob svojem zlatem jubileju. Še enkrat – iskrene čestitke! Naj vajin šopek skupnih let dobi še žlahtnejši sijaj!

Prvi julij je prišel mnogo prehitro in z njim zaključek letošnjega letovanja. Vsi smo se strinjali, da bi se prilegel še kak dan! Vrnili smo se bogatejši za lepa doživetja, za prijetna druženja in med seboj prepletli mnoge vezi. 

Hvala predsedniku Francu, ker nas je znal povezati v eno družino, hvala Sonji za organizacijo in odlično izbiro letovanja, hvala vsem in vsakemu posebej za trud, potrpežljivost, sodelovanje, veselje ali kot bi rekla Geny – ne le morje in lepa narava –  ljudje smo naredili te počitnice lepe!

 

Hvala turistični agenciji Relax, ker je že devetič izpolnila naša pričakovanja.

 


Besedilo: Nevenka Malnič
  

 

 

 

Oglejte si tudi