Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
5°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

Tince na paradi učenja in Medgeneracijski center Pri Tinci

Kljub temu da je korona virus že pomladi zaustavil normalen ritem življenja, je poletje le prineslo nekoliko več sprostitve. Tako smo lahko tudi Tince čez poletje vadile in imele nekaj nastopov.

 

Zadnji nastop je bil udeležba na prireditvi Dnevi vseživljenjskega učenja, ki je potekala pod nazivom Parada učenja, dan učečih se skupnosti na Ljudski univerzi Nova Gorica in so jo spremljali tudi nastopi posameznikov in skupin. Med njimi je bila tudi plesna skupina Tince iz Deskel, ki je navzoče navdušila z dvema plesoma in dokazala, da so lahko tudi starejši še vedno aktivni in da za učenje ni nikoli prepozno. Ples namreč spodbuja tako umske sposobnosti kot krepi telesno gibljivost, kar je za starejše še kako pomembno.

 

Da nas je korona v našem vsakdanjem življenju prizadela, se vidi ne le v omejitvi dejavnosti in nastopov ljubiteljskih kulturnikov in športnikov, ampak tudi v omejitvi družabnega življenja nasploh. Tako je svoja vrata zaprt tudi Medgeneracijski center pri Tinci. Nič ni več vsakodnevnih druženj ob kavici, torkovih srečanj in ustvarjalnih delavnic, predstavitev, predavanj... Druženje s prijatelji neizmerno pogrešamo, vendar se držimo omejitev in predpisanih ukrepov, saj bomo le tako, upajmo, zdravi prebrodili to krizno obdobje in se sčasoma ponovno nasmejani družili.

Oglejte si tudi