Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Šola zdravja

 

Mogoče ste kakšno jutro v Novi Gorici, Tolminu, Mostu na Soči ali kje drugje med pol sedmo in osmo uro zjutraj opazili skupino žensk, pa tudi kakšnega moškega vmes,, ki so oblečeni v oranžne majice pridno telovadili na prostem. To so člani Šole zdravja, začetnik katere je zdravnik Nikolay Grishin, dr. med..

 

V Sloveniji je že 130 skupin z več kot 3000 člani, ki vsako jutro ne glede na vreme, pa naj bo dež, sneg, mraz,vročina ali veter, izvajajo na prostem vaje po metodi tisoč gibov, s katerimi razgibajo prav vse dele telesa od glave do nog.

 

V torek 8. oktobra smo v MC Pri Tinci gostili gospe iz Šole zdravja Most na Soči. Odpravili smo se  do Hiše dobre volje, kjer so se n am pridružili tudi nekateri varovanci le-te in skupaj  smo izvedli predpisane vaje – razgibali smo sklepe, preizkusili ravnotežje in se zraven še globoko predihali. Polurno vadbo smo zaključili s pozdravom soncu, ki je vir našega življenja in izrazili, da smo v soglasju sami s sabo in z vsemi bitji na Zemlji.

 

Počutje po končani vadbi je bilo enkratno. Bili smo kot prerojeni, polni energije in pripravljeni na nadaljnje vsakodnevne aktivnosti.

 

Osnovni namen Šole zdravja in jutranje telovadbe po Metodi 1000 gibov je ohraniti in izboljšati gibljivost, okrepiti ravnotežje, povečati samozavest, okrepiti imunski sistem in zadovoljiti potrebe po druženju in vključitvi v družbo, torej izboljšati svoje telesne in psihične sposobnosti.

 

Upamo, da nam bo uspelo sestaviti skupino, ki bo pripravljena na vsakodnevno jutranje druženje pred Hišo dobre volje, na polurno izvajanje predpisanih vaj in s tem narediti nekaj za boljše počutje in krepitev svojega zdravja.

 

Če se imate radi in vam ni vseeno za vaše zdravje se odločite in se čim prej prijavite. Prijave zbiramo v MC Pri Tinci v Desklah (GSM: 041 511 765, 040 837 173, 041 256 555).

Oglejte si tudi