Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Muši pregnali črne oblake

Tako kot pravi star slovenski pregovor: "V tretje gre rado", tako je po dveh letih sončno vreme v Levpi omogočilo, da so Mušje dirke zopet požele svoj uspeh.
V nedeljo, 4. avgusta, je ŠKT društvo Levpa organiziralo že 17. tradicionalne Mušje dirke. Ob 16.00 je prireditev odprl domačin Vid Žabar s harmoniko, sledila sta nagovor predsednika društva Aleksandra Štruklja ter pozdrav županije Tine Gerbec. Na začetku prireditve vreme ni obetalo in domačini so bili že v skrbeh, da bo obiskovalce znova pregnal dež, ampak o dežju ne duha ne sluha. Prizorišče se je iz ure v uro bolj polnilo, šanki s hrano, pijačo in domačimi dobrotami pa so kar pokali po šivih. Zabavni program, ki sta ga povezovala Marjan Uljan in imitatorka Lucija Kavčič, se je začel naprej s povorko in predstavitvijo tradicionalne oslovske vprege ter se nadaljeval s 17. Gran Prix Levpa, letos v malo drugačni preobleki kot prejšnja leta. V Levpo so prišla mlada brhka dekleta (izdelane lutke), ki so postala jahačice oslov, med dirko pa jih je spremljal tekmovalec, ki je skrbno pazil, da dekleta čim hitreje pridejo do cilja, ne da bi padla z osla. Po zaključenih dirkah se je začel »mušji šou«, oslovske igre z naslovom Zgodba o levpskem vodovodu. Iger so se udeležili večinoma mladi tekmovalci, ki so s svojo zagnanostjo in mladostniško razposajenostjo poskrbeli, da se je med gledalci slišalo bučno navijanje, predvsem pa smeh. Zmago, tako v Gran Prixu kot v igrah, sta na koncu slavila tekmovalca iz Žiri. 

Dnevni program se je ob 19. uri na igrišču zaključil s tombolo, katere glavna nagrada je bil denarni znesek v vrednosti 299 €. Po podeljenih nagradah se je končno lahko začela zabava s skupino Malibu, ki je hitro napolnila tako plesišče kot šank, za njimi pa je do jutranjih ur igrala skupina Zvita Feltna, ki je poskrbela, da je žur v Levpi zares uspel.

Organizatorji so z izpeljano prireditvijo zadovoljni, pravijo, da so po dveh letih slabega vremena upali na sončno nedeljo in na množičen obisk, kar jim je tudi uspelo. Zahvaljujejo se vsem krajanom za pomoč pri sami izvedbi prireditve, vsem donatorjem in lastnikom oslov ter upajo, da se prihodnje leto zopet vidijo v Levpi.

 

Oglejte si tudi