Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Helena Stanič, ljubiteljska slikarka

Helena Stanič je otroška in mladostniška leta preživela v Morskem. Že kot majhna deklica je občudovala barve in rada risala. Globoko v spomin se ji je vtisnil dogodek, ko je oče odnesel v Staro Gorico na prodaj pridelke in ji obljubil roza barvico, ki si jo je srčno želela. Toda ko je nakupil najpotrebnejše, mu je preostalo le toliko denarja, da je lahko kupil škatlico šestih barvic, med katerimi pa ni bilo roza barvice. Razočaranje je bilo neizmerno.

 

Po osnovni šoli si je želela na šolo za oblikovanje, vendar za to ni bilo možnosti, zato se je izučila za krojačico moških oblek in kasneje še za šiviljo modnih ženskih oblačil. Ob delu je zaključila administrativno šolo in se zaposlila na Elektru Gorica, kjer je delala vse do upokojitve.

 

Leta 2002 se je priključila likovni skupini pod vodstvom gospoda Stipeta Hačimovića, kjer ustvarja še danes. Slika v različnih tehnikah, zelo pri srcu pa ji je akvarel. V tej tehniki je ustvarila že številne mojstrovine. Nekaj od teh razstavlja v Medgeneracijskem centru Pri Tinci v Desklah.

 

Pridite, oglejte si razstavo in uživajte  v akvarelih cvetja in narave.

Oglejte si tudi