Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

26. obletnica osamosvojitve Slovenije

V Sloveniji obeležujemo 25. junija dan državnosti. Na ta dan pred 26 leti sta bili sprejeti Deklaracija o neodvisnosti Slovenije in Temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije, sicer slavnostno razglašeni naslednji dan, 26. junija, na Trgu republike v Ljubljani. Dva dni kasneje, 27. junija, se je z napadom Jugoslovanske ljudske armade začela osamosvojitvena vojna, v kateri je Slovenija obranila neodvisnost.
V Kanalu je bila osrednja proslava ob dnevu državnosti v torek, 20.  6. 2017. Proslavo je v sodelovanju z Občino Kanal ob Soči in OŠ Kanal organiziralo Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Kanal (OZVVS Kanal).


V kratkem nagovoru sta ob prihajajočem dnevu državnosti čestitala predsednik OZVVS Kanal Marijan Nanut in župan Andrej Maffi. Kot slavnostni govornik je nastopil gospod polkovnik Srečko Lisjak.

 

Na proslavi so plaketo OZVVS Kanal prejeli:

  1. Stanislav Makarovič za dolgoletno opravljanje funkcije praporščaka in trobentača.
  2.  Srečko Lisjak za sodelovanje z našimi veterani v obdobju 1968−1991, v času razvoja Teritorialne obrambe in za sodelovanje z njimi v osamosvojitveni vojni ter za sodelovanje z našim združenjem veteranov vse do danes.
  3.  Milka Zimic za sodelovanje, za koordinacijo in za organizacijo vseh naših pomembnih prireditev.
  4.  Tanja Laščak  Mužič  za nesebično brezplačno vodenje računovodskih storitev za naše združenje.
  5. Andrej Maffi, župan občine Kanal ob Soči, za nesebično in razumevajočo pomoč našemu združenju v vseh njegovih dosedanjih mandatih.
  6. PGD Kanal za aktivno pomoč in varovanje prebivalstva  v Kanalu med osamosvojitveno vojno.
  7. KS Kambreško za aktivno pomoč med osamosvojitveno vojno.
  8. KS Lig za aktivno pomoč med osamosvojitveno vojno in za veliko gostoljubje enoti Teritorialne obrambe, nastanjeni na kanalskem Kolovratu.
  9. KS Deskle za aktivno zaupnost varovanja skrivnosti MOB − mobilizacijske lokacije večine udeležencev v vojni iz naše občine.
  10. Društvo veteranov Sever severne Primorske za medvojno sodelovanje z nami in za zgledno sodelovanje na vseh osamosvojitvenih povojnih dogodkih četrt stoletja.

Iskrene čestitke ob dnevu državnosti.

Oglejte si tudi