Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Vaja GOex2019 v Gorici (Italija)

V soboto, 23. marca 2019, so se štirje naši člani pridružili PGD Šempeter pri Gorici in sodelovali na vajah, ki so potekale v organizaciji Civilne zaščite Gorica (Italija).

 

Začetek dogodka Esercitazine je bil ob 7.00 na zbirnem mestu pri stavbi Civilne zaščite v Gorici. Približno ob 10. uri so začeli prvo vajo, katere tema je bila, da sta dve osebi skočili z mosta. Na poti do mesta nesreče so se morali prebiti mimo podrtega drevja. Potem so se s pomočjo vrvne tehnike spustili z mosta in rešili dve osebi, ki sta se utopili v reki Soči. Vaja je bila uspešno zaključena. Sledil je čas za kosilo, počitek in predvsem druženje. Približno ob 16.00 so se odpravili na drugo vajo, ki je prav tako potekala ob reki Soči. Gasilci so morali rešiti dve osebi iz desnega brega reke. Spet je bilo treba uporabiti znanje vrvne tehnike. Obe vaji sta potekali v sodelovanju s civilno zaščito, reševalci in prostovoljci v Italiji. Po uspešno končani vaji so se odpeljali nazaj na zbirno mesto, kjer so počakali, da se stemni. Zadnja vaja je bila prikazana simulacija prometne nesreče. Približno ob 19.00 so bili gasilci obveščeni o prometni nesreči, v kateri je en avtomobil ostal na boku, na drugega pa se je podrlo drevo. Tako se je začela akcija, ki je bila predvsem zanimiva za gledalce. Iz nesreče so skupaj z reševalci uspešno rešili pet ljudi. Na koncu so imeli čas za analizo vaj, večerjo ter druženje.
Sodelujoči člani PGD Kanal bi se radi zahvalili PGD Šempeter pri Gorici za povabilo k sodelovanju pri vajah ter prijetno druženje. Vaje so bile zanimive in predvsem poučne.

 

Oglejte si tudi