Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

V Plavah in Ročinju bosta od jutrišnjega dne promet umirjala stacionarna radarja

Datum: 27.01.2021
Vir: Občina Kanal ob Soči
Rubrika: Sporočilo za javnost

Spoštovani!

Obveščamo, da bo Občina Kanal ob Soči z namenom zagotavljanja varnosti v cestnem prometu v naseljih Plave in Ročinj postavila stacionarna radarja. Želja je umiriti promet in s tem zagotoviti boljšo prometno varnost domačinov in udeležencev v prometu.

Plave predstavljajo strnjeno naselje z nepreglednimi priključki na državno cesto, brez možne ureditve površin in prehoda za pešce, v Ročinju pa se problem prekoračene hitrosti največkrat pokaže na dolgem 12-metrskem prehodu za pešce. Statistika informativnih meritev že postavljenih merilnih tabel »Vi vozite« dokazuje, da dosedanji izvedeni ukrepi želene umiritve hitrosti niso dosegli, zato se je občina na pobudo občanov odločila, da v omenjenih naseljih poostri ukrepe.

V terminu od 29. 1. 2021 do 8. 2. 2021 je predvideno poizkusno obojestransko merjenje hitrosti in upravljanje programske opreme, z dnem 9. 2. 2021 pa bodo morebitne prekoračene hitrosti tudi kaznovane.

Upamo, da bosta postavljeni napravi pozitivno sprejeti in posledično v veliki meri pripomogli k varnosti vseh udeležencev v prometu in h kulturi vožnje nasploh. Sicer pa izbrani lokaciji žal nista edini, kjer so zaznane prekoračitve, zato pozivamo občane in obiskovalce naše občine, da vožnjo prilagodijo omejitvam in razmeram na naših cestah.


Občina Kanal ob Soči

Oglejte si tudi