Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
12°C
JUTRI
27°C
16°C
Oceni objavo

Uspeh mladih odbojkarjev na mivki

Igralci Kluba Moderne odbojke blesteli na srednjeevropskem prvenstvu MEVZA v Pragi

Klub moderne odbojke iz Višnje Gore je znova dokazal svojo kakovost na mednarodnem prizorišču. Mladi igralci, ki trenirajo v Centru moderne odbojke v Višnji Gori, so od 15. do 17. maja 2024 dosegli izjemen uspeh na srednjeevropskem prvenstvu MEVZA (Middle European Volleyball Zonal Association) v Pragi.

Izjemni rezultati mladih odbojkarjev

V kategoriji fantov U20 sta Miha Kosanc in Benjamin Mugerli dosegla izvrsten uspeh z osvojitvijo 2. mesta. Po napetem finalnem obračunu sta se okitila s srebrno medaljo, kar je izjemen dosežek in velika čast za klub. Njuna predstava na igrišču je bila navdušujoča in je pokazala, kako visoko kakovost imajo v klubu.

V kategoriji deklet U16 sta Katjuša Plot in Neja Železnik osvojili končno 5. mesto. Njuna igra je bila polna borbenosti, ekipnega duha in predanosti, kar ju je uvrstilo med najboljših pet ekip na turnirju.

Trener Miha Plot je s svojo podporo in strokovnim vodenjem prispeval k njihovim uspehom. Pridobljene izkušnje na turnirju so neprecenljive za pripravo in uspehe  ekip v nadaljevanju sezone.

VIR; https://www.mojaobcina.si/ivancna-gorica/

Avtor fotografij: Center moderne odbojke;https://www.modernaodbojka.com/


V moški kategoriji U20 je bila zelo raznolika skupina 12 ekip iz različnih držav:
Avstrija: 2 ekipi
Češka: 2 ekipi
Madžarska: 2 ekipi
Slovenija: 2 ekipi
Hrvaška: 1 ekipa
Slovaška: 1 ekipa
Ciper: 1 ekipa
Izrael: 1 ekipa

Prvenstvo MEVZA U16 in U20 v Pragi je več kot le turnir; je praznik športnega duha mladih, mednarodnega tovarištva in neusmiljenega iskanja odličnosti. Ko ti mladi špotniki stopijo na igrišče, utelešajo prihodnost odbojke, prikazujejo spretnosti in strast, ki obljubljajo dvig športa v prihodnjih letih. Z mešanico uveljavljenih elektrarn in držav v vzponu bo prvenstvo ponudilo razburljivo odbojkarsko akcijo in nepozabne izkušnje za vse vpletene.

Vir: https://mevza.org/live/


Čestitke vsem tekmovalcem in trenerju! 

Oglejte si tudi