Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Sporočilo za javnost AKTIVNOSTI - Koronavirus COVID19

V Občini Kanal ob Soči vse od izbruha epidemije koronavirusa izvajamo vse potrebne aktivnosti za zajezitev širjenja okužbe skupaj z občinsko Civilno zaščito. Občina in Civilna zaščita poleg nalog, ki jih nalaga država, izvajata tudi vse druge ukrepe, ki so v njuni pristojnosti.
Datum: 8. 4. 2020

 

IZDELAVA IN RAZDELITEV ZAŠČITNIH MASK

 

  • Zaščitne maske za enkratno uporabo in pralne zaščitne maske:

V petek, 3. 4. 2020 je civilna zaščita prejela 1.000 mask za enkratno uporabo iz blagovnih rezerv, ki jih je naslednji dan razdelila v Desklah, Kanalu in Ročinju. Namenjene so bile za občane, ki gredo v trgovino. 

Za potrebe civilne zaščite maske dnevno odstopi tudi Podjetje za zaposlovanje invalidov, Inde d.o.o.

 

V okviru civilne zaščite smo se v petek, 3. 4. 2020 lotili tudi šivanja pralnih zaščitnih mask, ki so jih pripadniki civilne zaščite, PGD in prostovoljci skupaj z informativnim letakom, v ponedeljek, 6. 4. 2020 začeli nositi po gospodinjstvih. Raznos pralnih zaščitnih mask, ki so jih izdelali prostovoljci, smo zaključili danes, tako da je vsako gospodinjstvo v občini prejelo po eno pralno zaščitno masko. 

 

Civilna zaščita je skupaj s prostovoljci sešila skoraj 3000 mask in z njimi oskrbela vsa gospodinjstva v občini za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

  •  
  • Maske so za občane še na voljo:

Maske so za občane še vedno na voljo, po dogovoru pa lahko posameznikom odstopimo tudi blago, da si masko sešijejo sami. 

Občane Občine Kanal ob Soči obveščamo, da so na voljo brezplačne pralne zaščitne maske, ki jih lahko dvignejo v prostorih štaba civilne zaščite. Za več informacij lahko pokličejo na telefonsko številko 041 387 345 Majo ali na 041 747 035 Romino. 

  •  
  • Oprostitev plačila najemnin najemnikom poslovnih prostorov v lasti Občine Kanal ob Soči: 

Sklenili smo, da se najemnikom poslovnih prostorov in občinskih površin v lasti Občine Kanal ob Soči, ki imajo v skladu z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji prepoved ponujanja blaga in storitev, zamrzne plačilo najemnine do preklica. 

 

  • Informiranje – letaki, plakati, spletna stran in družbena omrežja: 

Eden od najpomembnejših ukrepov je zagotovo informiranje javnosti o preventivnih ukrepih o pomenu spoštovanja vseh navodil pristojnih inštitucij ter o tem, naj ljudje ostanejo doma. Na občini to počnemo tako, da vse informacije redno objavljamo na občinski spletni strani in na družbenih omrežjih. Da bi dosegli vse skupine ljudi – tudi starejše in tiste, ki morda nimajo interneta, smo od začetka epidemije na vsa gospodinjstva poslali že dva letaka z osnovnimi informacijami ter razobesili plakate po vseh oglasnih deskah v občini

  •  
  • Civilna zaščita vse od začetka pred vhodi v trgovine: 

Vse od začetka izbruha epidemije – od 16. 3. 2020 dalje so pred vhodi v trgovine v Občini Kanal ob Soči prisotni pripadniki civilne zaščite, ki omejujejo število ljudi, ki hkrati vstopijo v trgovine ter opozarjajo na uporabo zaščitnih sredstev. Lahko se pohvalimo, da smo kot občina prvi sprejeli tak ukrep, ki daje dobre rezultate, zahteva pa veliko angažiranost pripadnikov civilne zaščite. 

  •  
  • Razkuževanje bankomatov v občini: 

Od 18. 3. 2020 dalje na vsaki dve uri delavci skupine Salonit brezplačno razkužujejo bankoma v Kanalu in Desklah. 

  •  
  • Pomoč ranljivim skupinam in obolelim pri oskrbi z nujnimi življenjskimi potrebščinami

Občani se lahko za pomoč pri oskrbi z nujnimi življenjskimi potrebščinami obrnejo na Romino Škodnik Melink 041 747 035 (vsak dan med 8.00 in 11.00). Do danes smo prejeli le nekaj klicev posameznikov, ki so potrebovali pomoč. 

  •  
  • Pomoč družinam v materialni stiski: 

Družine, ki so v materialni stiski, se lahko obrnejo na javno uslužbenko Klaro Golja – 05 398 12 18 (d ponedeljka do petka med 8. in 15. uro) ali na klara.golja@obcina-kanal.si.

Pazite na svoje zdravje in ostanite doma. 

 

Tina Gerbec županja občine Kanal ob Soči

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi