Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Izgradnja kanalizacijskih sistemov in čistilne naprave v Krajevni skupnosti Anhovo - Deskle

V Krajevni skupnosti Anhovo – Deskle so se v preteklih tednih ponovno začela dela za izgradnjo kanalizacije; med drugim tudi v skrbi za okolje, saj se s pomočjo kanalizacije voda v naravo vrača mehansko in biološko prečiščena, kar pa velevajo tudi domači in evropski predpisi. Tako se za dokončanje kanalizacijskega sistema v Globnem tu trenutno pospešeno gradi manjkajoče odseke.

V Prilesju pri Plavah pa so se pred kratkim že pričela dela za izgradnjo čistilne naprave. Do čistilne naprave se za potrebe oskrbe le-te ureja tudi pot, hkrati pa se napeljuje še kanalizacijo, ki bo tamkajšnjim prebivalcem zagotavljala korekten način zbiranja in odvajanja odpadnih vod ter čiščenje le-teh v novi čistilni napravi. 

V načrtu je seveda tudi izgradnja kanalizacije v Anhovem, za Plave (levi in desni breg reke Soče) pa je že pripravljena dokumentacija, sredstva za izvedbo so zagotovljena, trenutno je v teku le še pridobivanje soglasji lastnikov parcel, kjer bo kanalizacijski sistem potekal. Zavedati se moramo, da gre za infrastrukturo, ki bo, ne samo dobra za okolje, pač pa bo tudi nam omogočala bivanje v koraku s časom. 

Občina in krajevne skupnosti si prizadevajo za izgradnjo kanalizacijskih sistemov in čistilnih naprav po vseh krajih, čeprav veljamo za občino, v kateri so vasi, zaselki in posamezne hiše precej razpršene. Slednje prinese več logistike, planiranja, pridobivanja dovoljenj lastnikov zemljišč ipd. Včasih pa se zgodi, da se projekti, kljub zagotovljenemu finančnemu vložku, prelagajo v bližnjo prihodnost zgolj zaradi negativnih odzivov posameznikov.

Oglejte si tudi