Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

14. MUZIKAFEST Deskle

Pihalni orkester Salonit Anhovo je v soboto, 27. maja, v Desklah organiziral že 14. mednarodno srečanje pihalnih orkestrov MUZIKAFEST, ki se je po dolgih letih iz okoliških krajev v velikem slogu vrnilo v središče Deskel.


Srečanja se je udeležilo 5 orkestrov: domači Pihalni orkester Salonit Anhovo ter Pihalni orkester SVEA Zagorje, Limena glazba Pazin, Godbeno društvo Vodice in Pihalni orkester Vogrsko.


Kot je že v navadi, so orkestri najprej obiskali kraje širom celotne občine, tako so imeli promenadne nastope na Gorenjem Polju ter v Avčah, Ročinju in Levpi. Tu gre zahvala krajevnim skupnostim in krajanom za topel sprejem in pogostitev nastopajočih. Na začetku osrednje prireditve v Desklah pa sta bila promenada po Gregorčičevi ulici in skupni nastop vseh zbranih orkestrov na šolskem igrišču. Med menjavo orkestrov so za plesni spektakel pod odrom poskrbeli Plesno društvo UnitiPeace, Športni twirling klub Deskle in Plesna skupina Tince. Med prireditvijo so obiskovalci lahko preizkusili svojo srečo na srečelovu in tudi ugibali skupno težo pršuta in sira, kdor je bil pri ugibanju najbližje, ju je tudi odnesel domov. Za zabavo še dolgo v noč pa so poskrbeli vedno razigrani Dej še'nlitro in ansambel Zvita feltna.


Pihalni orkester se iz srca zahvaljuje vsem pokroviteljem in donatorjem, ki so omogočili celotno prireditev z bogatim srečelovom. Posebna zahvala pa gre Osnovni šoli Deskle ter generalnemu pokrovitelju prireditve Občini Kanal ob Soči.


Besedilo: Kaja Jerončič Skrt in Jernej Lovišček

 

Oglejte si tudi