Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
7°C
ČET.
16°C
6°C
Oceni objavo

Nov zagon pihalnega orkestra

Pihalni orkester
Septembra smo godbeniki Pihalnega orkestra Salonit Anhovo spet odprli kovčke svojih inštrumentov in začeli novo sezono, ki pa je drugačna kot pretekle. Dirigentsko paličico je namreč prevzel novi dirigent Peter Pavli. Takoj smo poprijeli za inštrumente, jih namazili in naoljili, zamenjali jezičke, poiskali note in začeli pridno vaditi. Čeprav smo sezono začeli nekoliko pozneje, se je orkester udeležil številnih dogodkov, kot so Bovški maraton, oddaja Dobro jutro, komemoracija ob dnevu mrtvih v Gorici in Gonarsu, Revija pihalnih orkestrov severne Primorske, popestrili smo srečanje krajanov s prihodom dedka Mraza v Kanalu ter izpeljali prvi samostojni koncert v tej sezoni – tradicionalni božično-novoletni koncert.

Božično-novoletni koncert je potekal v Kulturnem domu Deskle. Orkester je poslušalce razvajal z znanimi božičnimi napevi kot tudi z zimzelenimi slovenskimi popevkami. Večer so popestrili še pevka Nataša Jakopič in Klapa con Moto.

Koncert je uspel, orkester pa ne počiva, saj so note z božično tematiko že v arhivu, na »pultih« pa so že note za naslednji nastop.

Godbeniška šola in mladinski pihalni orkester

Poleg pihalnega orkestra imamo v Desklah tudi mladinski pihalni orkester, ki skupaj z godbeniško šolo skrbi za podmladek. Orkester sodeluje na različnih kulturnih in zabavnih prireditvah, ne samo v Desklah, ampak tudi na širšem območju občine Kanal ob Soči in celo v Italiji. Za seboj imajo kar nekaj uspešnih projektov in nastopov, zlasti na mednarodni reviji mladinskih pihalnih orkestrov v kraju Turriaco v Italiji. Njihov vodja in dirigent Robert Hvalica vodi orkester vse od ustanovitve.

Godbeniški pozdrav

Besedilo: V. K., R. H.

Foto: Jernej Kravos

 

Oglejte si tudi