Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
20°C
10°C
Oceni objavo

V Salonitu Anhovo so pričeli s proizvodnjo lastnih zaščitnih mask

V Anhovem so minuli petek zagnali proizvodnjo lastnih zaščitnih mask za potrebe preprečevanja širjenja virusa COVID-19. S proizvodnjo je začelo podjetje za zaposlovanje invalidov Inde, ki je del družbe Salonit Anhovo. Zaposleni Salonita Anhovo prav tako skrbijo za nenehno razkuževanje bankomatov v občini.

Trenutno v podjetju Inde, Salonit Anhovo dnevno proizvedejo okoli 100 zaščitnih mask, za katere je dobavitelj blaga pridobil potrditev UKC Ljubljana, da so primerne za zaščito splošne populacije. Del proizvodnje je namenjen zagotavljanju zaščitnih sredstev sodelavcem v proizvodnji cementarne Salonit Anhovo, del mask pa družba Salonit Anhovo dnevno odstopa Civilni zaščiti Občine Kanal ob Soči. »Sedaj je prišel čas, da se vsak vpraša, kako lahko pomaga po svojih najboljših močeh, zato smo se v podjetju odločili za izdelavo lastnih zaščitnih mask«, je povedal predsednik uprave Salonita Anhovo Julijan Fortunat. »Zavedamo se, da jih lahko našijemo omejeno število, a šteje vsaka zaščitna maska.«, je izpostavil predsednik uprave in dodal, da bodo maske podarili tudi Društvu obolelih zaradi azbesta ter zaposlenim skupine Salonit v njihovo zasebno uporabo.

V Salonitu Anhovo sodelujejo tudi z Občino Kanal ob Soči. Sodelavci Salonita Anhovo vse dni v tednu med 8. in 20. uro na vsaki 2 uri razkužujejo oba bankomata v Občini Kanal ob Soči. Razkuževanje naprav, ki so v skupni rabi lahko veliko pomaga k zajezitvi širjenje okužb z virusom Covid19. Ukrep je še posebej dobrodošel za upokojence in upokojenke, ki ravno v teh dnevih prejemajo na svoje račune pokojnine in bodo lahko do denarja dostopali preko razkuženih bankomatov. »To so naša majhna dejanja, ki služijo varnosti naših sodelavcev in sokrajanov«, je povedal predsednik uprave.

V Salonitu Anhovo zagotavljajo nemoteno proizvodnjo ob najstrožjih varnostnih ukrepih.

V Salonitu Anhovo poteka nujna potrebna proizvodnja z minimalnim številom zaposlenih. Tako podjetje ohranja delovna mesta ter hkrati gradbeni panogi omogoča nujno potreben material. V podjetju so ustanovili reakcijsko krizno ekipo in skrbijo za varno ravnanje na vseh nivojih. Posebna pravila in navodila so sprejeli za vse zaposlene, za vse prevoznike in vse ostale obiskovalce ter zunanje izvajalce. V podjetju imajo vzpostavljeno omejeno gibanje, obvezno uporabo zaščitne opreme, obvezno razkuževanje, zaklenjene vse stavbe, dosledno omejitev vseh obiskov, evidentiranje vseh obiskovalcev, ki vstopajo v industrijski kompleks in druge potrebne ukrepe, nad katerimi izvajajo stalen nadzor. Večji del procesov je v cementarni avtomatiziran, tako da prevzem surovin, goriv in izdaja cementa lahko potekajo brez neposrednega kontakta med ljudmi. V družbi poudarjajo tudi, da so vsem prevoznikom že februarja razdelili razkužilna sredstva za lastno uporabo. Hkrati so tistim sodelavcem, ki spadajo med ranljive skupine (srčna obolenja, sladkorna bolezen, bolezni dihal, rak, kronična obolenja, nad 55.let, nosečnice), omogočili, da se umaknejo iz delovnega procesa.. Prav tako so bila delavcem, ki prihajajo na delo, izročena potrdila za prihod na delo, ki jih predpisuje Vlada Republike Slovenije.

Vsi ukrepi, ki jih sprejema Salonit Anhovo, so zasnovani v skladu z zdravstveno stroko (npr. so tudi v stiku s pooblaščenim zdravnikom medicine dela), z mislijo na varnost in zdravje sodelavcev ter ostalih občanov Kanala ob Soči in širše.

Oglejte si tudi