Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

DELOVANJE KRAJEVNEGA URADA KANAL

   Za kratko predstavitev in delovanje Krajevnega urada Kanal smo poprosili Andreja Markočiča, načelnika Upravne enote Nova Gorica. Bralce bi radi seznanili, kaj vse lahko uredijo v Kanalu, da jim ni treba prav za vsako najmanjše opravilo v Novo Gorico.

Upravna enota Nova Gorica, ki jo vodi načelnik, pokriva teritorij šestih občin (Mestna občina Nova Gorica, Občina Brda, Občina Kanal ob Soči, Občina Miren - Kostanjevica, Občina Renče - Vogrsko in Občina Šempeter - Vrtojba). Krajevni urad Kanal deluje v okviru Oddelka za upravne notranje zadeve. Na območju Upravne enote Nova Gorica deluje pet krajevnih uradov na sedežih naštetih občin. Na krajevnem uradu se opravljajo dela in naloge, ki so predpisani v Pravilniku o merilih za organiziranje krajevnih uradov v upravnih enotah (Uradni list RS, št. 114/2003), ter druge naloge, ki jih odredi načelnik.

V letu 2022 se pričakuje povečan obseg potekov osebnih izkaznic. Od 28. marca 2022 se bodo izdajale biometrične osebne izkaznice. Državljanom, ki jim osebna izkaznica ni potekla, ni treba zaprositi za novo osebno izkaznico do njenega izteka.

Do 13. julija 2009 smo upravne enote izdajale vozniška dovoljenja na tridelnih roza obrazcih, z uveljavitvijo Pravilnika o vozniških dovoljenjih pa smo začeli vozniška dovoljenja izdajati izključno na polikarbonatni kartici z zaščitnimi elementi. Pomembna novost te kartice pa je, da je njena veljavnost časovno omejena. Tridelna roza vozniška dovoljenja je treba zamenjati za polikarbonatno kartico najpozneje do 19. januarja 2023, kar lahko storite tudi na krajevnih uradih.

 

Krajevni urad Kanal zagotavlja izvajanje uradnih ur po naslednjem urniku:

– torek od 8.00 do 12.00 in od 13.00 do 15.00,

– vsaka 2. in 4. sreda v mesecu od 8.00 do 12.00 in od 13.00 do 17.00,

– četrtek od 8.00 do 12.00 in od 13.00 do 15.00.

 

Telefonska številka krajevnega urada je 05 33 84 325.

 

Kadar je zaradi objektivnih razlogov krajevni urad zaprt, je obvestilo objavljeno na spletni strani Upravne enote Nova Gorica: https://www.gov.si/drzavni-organi/upravne-enote/nova-gorica/ in na vratih krajevnega urada, telefon pa je preusmerjen v centralo na Upravni enoti Nova Gorica, kjer vam nudimo informacije po telefonu. Stranke lahko v času zaprtja krajevnega urada vse storitve opravijo na sedežu upravne enote.

 

Načelnik Andrej Markočič je povedal: »Vsak dan znova si na uradu prizadevamo za izvajanje kvalitetnih storitev za svoje stranke. Pobude in predlogi s strani naših strank so dobrodošli, saj neprestano stremimo k čim hitrejšemu in učinkovitejšemu reševanju zadev. Zavedamo se, da smo v službi ljudi.«

 

 

Oglejte si tudi