Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Delavnica zdravja pod Globočakom

Svobodna in lahkotna korak in dih

V soboto, 29. 6. 2019, je TR društvo Globočak v sodelovanju z Akademijo Arhimed iz Ljubljane organiziralo »delavnico zdravja«, ki je potekala v domu Mihael Gabrijelčič na Srednjem. Sam dogodek je bil razdeljen na dva tematska sklopa predavanj z delavnicami, čemur so sledile meritve in demonstracija različnih terapij.

Predavala sta visokošolska učitelja doc. dr. David Ravnik ter pred. mag. Simona Videnšek, oba strokovnjaka s področja fizioterapije. Prvi je predaval o svobodnem in lahkotnem koraku od otroštva do starosti, drugi pa o svobodnem in lahkotnem dihu oziroma z dihanjem do zdravja, čemur sta sledili delavnica preventivne vadbe in delavnica ocenitve dihalnih vzorcev. Pri slednjih delavnicah sta sodelovala tudi predsednik Akademije Arhimed David Ogrin in Justina Kocjančič. Plenarnemu delu je sledila tržnica, kjer so bile udeležencem dogodka omogočene različne meritve in demonstracije, kot so npr.: predstavitev kinezioloških trakov, predstavitev refleksoconske masaže, predstavitev klasične švedske in terapevtske masaže, predstavitev manualne terapije, meritev krvnega sladkorja in krvnega pritiska, meritev sestave telesa z bioimpedančno analizo  (Tanita MC – 780MA) ter ne nazadnje ocena kakovosti razkuževanja in umivanja rok s pomočjo Dermalite Chech Box. Udeležencem dogodka je svetovalo deset različnih zdravstvenih strokovnjakov, ki jih povezuje Akademija Arhimed.

Člani Akademije Arhimed so imeli v nadaljevanju v sklopu gostovanja na Srednjem tudi svoje 5. strokovno srečanje (dvodnevno srečanje) v obliki konference. Povzpeli so se na Globočak, kjer so izvedli speleoterapijo (terapija v jamah), ki je bila v ta namen prilagojena za izvedbo v kaverni. Povzpeli so se tudi na Kolovrat  in obiskali Babjo jamo, kjer so si nabrali energije za nadaljnje delo, izkoristili pa so tudi kopanje v Soči.

Glede na odziv in veliko zanimanje to zagotovo ni bila zadnja tovrstna dejavnost na Srednjem.

Pokrovitelj dogodka so bili: TR društvo Globočak Kambreško, Lovska družina Kanal, Center za rehabilitacijo, doc. dr. David Ravnik iz Kanala ter Atelje zdravja in izobraževanja mag. Simona Videnšek iz Maribora.

 

Besedilo: David Ogrin

 

 

 

Oglejte si tudi