Logo MojaObčina.si

Kanal ob Soči

JUTRI
7°C
-2°C
ČE.
7°C
-1°C

Srečanje v planinskem domu in oglede Kobariške bitke na Kolovratu

1842

Planinsko društvo Valentin Stanič vabi na srečanje v planinskem domu pod Ježo in ogled Kobariške bitke na Kolovratu v nedeljo, 17. septembra 2017 ob 8. uri pri Planinskem domu pod Ježo.

V sodelovanju s Klubom Kanalske mladine, Veterani vojne za Slovenijo in Mladinskim odsekom PD Valentin Stanič – Kanal se dobimo pri planinskem domu pod Ježo ob 8. uri od kjer se po na novo rekonstruirani cesti odpravimo proti Kolovratu, kjer si bomo ogledali zgodovinski spektakel v spomin na 100. obletnico preboja pri Kobaridu.
Ob 100 letnici preboja soške fronte bo Kulturno zgodovinsko društvo Triglav v sodelovanju s Kobariškim muzejem in več kot deset podobnimi tujimi društvi iz mnogih evropskih držav uprizorilo Kobariško bitko na Kolovratu. Več kot 150 nastopajočih bo gledalcem s pomočjo bogate pirotehnike prikazalo boj med avstro-ogrskimi in nemškimi enotami na eni strani ter Italijani na drugi strani. Vstopnice za ogled spektakla bodo v prodaji po 6 €.

Po končani uprizoritvi na Kolovratu se bomo vrnili do Planinskega doma pod Ježo, kjer bo ob golažu in pijači sledilo družabno srečanje. Poskrbljeno bo za možnost bivakiranja.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!