Logo MojaObčina.si

Kanal ob Soči

JUTRI
33°C
18°C
PON.
36°C
18°C

Odprtje razstave TELO NARAVE ob slovenskem kulturnem prazniku

Organizator: PD Soča Kanal
Vstopnina: Vstop prost

Telo narave
Skupinska tematska razstava

Galerija Rika Debenjaka, Kanal 

Odprtje razstave bo v četrtek, 8. februarja ob 18.30 uri.

Razstava bo na ogled do vključno 9. marca 2018 po običajnem urniku, torek 10.00 -12.00 in petek 17.00 - 19.00.

Razstavljajo: Igor Banfi, Ikara Černe, Anže Jurkovšek, Žiga Koritnik in Lucija Stramec.
Kuratorka razstave: Monika Ivančič Fajfar

Razstava Telo narave predstavlja nadaljevanje cikla z naslovom Štiri teme, v katerem raziskujemo štiri vélike teme (oz. žanre), ki so močno zaznamovale umetnostno zgodovino in so pomembne tudi v sodobni umetnosti. Prva razstava v tem sklopu z naslovom Ideja telesa je bila posvečena  portretu in figuri, v razstavi Telo narave pa raziskujemo upodabljanje krajine in narave. V načrtih za prihodnost sta še razstavi Narava stvari (tihožitje) in Stvar ideje (konceptualna umetnost).

Krajina v sodobni umetnosti ni zgolj idilična upodobitev narave, temveč podobo narave nadgrajuje; avtorji z njo izražajo intimna doživljanja, vpetost posameznika v prostor, raziskujejo vpliv kulture na naravo ali sporočajo svoje pomisleke o ekologiji in biološkem inženiringu. Najpomembnejši pa ostaja osebni odnos občutljivega umetnika do sveta okrog sebe.

Upodobitve narave bomo na razstavi predstavili z risbo, sliko, skulpturo, fotografijo in instalacijo. Predstavljeni avtorji in avtorice: Igor Banfi, Ikara Černe, Anže Jurkovšek, Žiga Koritnik in Lucija Stramec, z izrazito osebnim pogledom na naravo pokažejo, da je odnos med človekom in naravo tesen, vselej aktualen in da ima neizčrpen osebno izpoveden in likovno izrazni potencial.

Več informacij o razstavi in avtorjih:

http://artis.si/StiriTeme/TeloNarave/TeloNarave.htmlVšečkaj objavo

Oglejte si tudi