Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Gorenjsko kolesarsko omrežje in kolesarju prijazen ponudnik

Gorenjsko kolesarsko omrežje, ki zajema 640 kilometrov državnih in lokalnih kolesarskih povezav na Gorenjskem in v 6 sosednjih občinah, je zasnoval Svetovalni organ za razvoj kolesarstva Gorenjske regije (SORK), ki deluje v sklopu regionalnega odbora za okolje, prostor in infrastrukturo. Omrežje je bilo potrjeno na podlagi Elaborata prometne ureditve - Vzpostavitev začasnega vodenja na državnih in lokalnih kolesarskih povezavah Gorenjsko kolesarsko omrežje, iz oktobra 2019 s strani Direkcije RS za infrastrukturo (DRSI) ter 24 vključenih občin med katerimi je tudi Občina Jesenice. V letu 2021 je eden glavnih ciljev projekta na celotnem omrežju postaviti enotno prometno signalizacijo za kolesarje. Gorenjska regija bo na tem področju opravila pionirsko delo, saj je prva v državi, ki se je lotila tega področja na tako sistematičen način. Infrastrukturni del projekta, smo želeli nadgraditi tudi s promocijskimi vsebinami, zato smo zasnovali turistični produkt »Gorenjsko kolesarsko omrežje«. Njegov namen je, da na terenu označeno kolesarsko omrežje ustrezno promoviramo in predstavimo njegove potenciale za različne turistične segmente.
V letu 2020 je bil izdelan logotip, zemljevidi, GPS sledi celotnega omrežja in 5 predlaganih izletov ter spletna stran https://www.gko.si/.
V letu 2021 bo projekt promoviran tudi preko socialnega omrežja Instagram (gko_bike).

Vzpostavljen in nadgrajen bo tudi koncept »Kolesarju prijazen ponudnik«, zato vabljeni na prvo delavnico v sklopu projekta, ki bo v četrtek, 11. 3. 2021, preko aplikacije Zoom.
 
Teme delavnice:
  • Predstavitev projekta Gorenjsko kolesarsko omrežje, Nina Kobal (vodja projektov, RAGOR)
  • Koncept kolesarju prijazen ponudnik, Andrej Zalokar (predsednik skupine SORK, član predsedstva Slovenske kolesarske mreže)

 

Obvezne prijave na spletno delavnico. Prijave za fizične osebe: tukaj  Prijave za podjetja ali organizacije: tukaj

Vljudno vabljeni!

 

Povezave:
Spletna stran in promocijski materiali: https://www.gko.si/
Instagram: @gko_bike

Oglejte si tudi